Vindecă insomnia cu muzică

Insomnia poate fi cauzată de mulți factori cotidieni: stres, aglomerația unui oraș mare, deadline-uri sau presiunea locului de muncă. Toate aceste lucruri îți pot dezordona stilul de viață. Totodată, un factor important care duce la apariția insomniei este cafeina, dar o contribuție majoră o au și cei precum poluarea, anxietatea care nu îi permite minții să se odihnească, statul excesiv în fața calculatorului sau a televizorului, dar și multe altele.

Insomnia afectează, așadar, ritmul cardiac. Organismul nu va mai ști când este zi sau noapte, așa că tu nu te vei mai putea odihni corespunzător. Ea afectează atât capacitățile tale la locul de muncă, cât și relația în care ești implicat. Lipsa somnului duce la dereglări foarte grave ale organismului. Totuși, există mai multe metode prin care oamenii încearcă să aibă un somn corect! Una dintre cele mai bune soluții este aceea de a calma sistemul nervos cu o baie fierbinte, arome naturale și muzică.

Muzica, ajutor pentru sistemul nervos

Muzica este cel mai bun remediu atunci când vrei să îți calmezi sistemul nervos, mai ales când vrei să ai un somn profund o noapte întreagă. Studii ale Universității din Toronto sugerează că atât oamenii care au avut lipsă de somn sau au fost insomniaci s-au tratat ascultând muzică liniștitoare, soft. Logica în a alege acest gen de muzică este aceea că ea încetinește pulsul inimii prin 50-60 de bătăi pe minut, adică înjumătățit, față de cele 120 de bătăi pe minut. Oamenii de știință au făcut aceste încercări pentru a studia ce tipuri de ton și de ritm acceptă creierul uman. Muzica clasică este cea care ajută cel mai mult pentru un som rapid și liniștitor. Această metodă este valabilă și pentru persoanele care se trezesc în mijlocul nopții. Muzica clasică poate fi ascultată și de la distanță, așa încât ea funcșionează, mai mult, ca un zgomot alb; în cazul în care efectul întârzie să apară, folosește căștile. Ele sunt folosite pentru o mai adâncă stimulare mentală.

Muzica lui Bach, utilă în tratarea insomniacilor

Melodiile soft recomandate sunt, în special, cele ce conțin pe fundal sunetul de apă, ocean, cântecele de leagăn, vals și blues. Aceste tipuri de muzică sunt printre cele mai faimoase atunci când vine vorba de tratarea insomniei. Johann Sebastian Bach, considerat în mod unanim unul din cei mai mari muzicieni ai lumii, a scris cântece pentru oameni nobili care au avut de-a face cu dificultatea de a dormi. El a creat “Cello Suites” și “Goldberg Variations”. Cele două melodii sunt considerate a fi cel mai bun somnifer.

Muzica la pian, chitară, viori sau alte instrumente, ajuta, de asemenea, la vindecarea insomniei. Și muzica soft a zilelor noastre poate fi un bun medicament atunci când nu poți dormi noaptea. Ea te va ajuta să te relaxezi pe deplin și să adormi mai rapid.

Cu toate acestea, este bine să ții cont de faptul că fiecare persoană în parte are o condiție fizică diferită. Prin urmare, cea mai bună alegere dintre toate ar fi consultarea unui medic specialist. El îți va recomanda mai multe opțiuni de tratamente specifice.

Mădălina Tătaru

 Surse foto:

www.unica.ro

florinrosoga.ro