Vrei să pornești o afacere hand-made? Iată sugestiile noastre

Afacerile hand-made, de la accesorii, la haine, felicitări până la obiecte decorative, sunt din ce în ce mai populare. Cu puţin talent, poţi crea lucruri minunate, pe care poţi obţine un preţ destul de bun. Majoritarea persoanelor sunt plictisite de bunurile de larg consum, în special când vine vorba despre accesorii sau haine.

Oricine doreşte să aibă ceva unic, prin care să își exprime personalitatea. Se poartă hainele croşetate, bijuteriile din fimo, genţile tricotate şi curelele colorate. Cu puţin efort, îți poţi transforma hobby-ul într-o afacere foarte plăcută.

Materialele le poţi lua fie din natură, fie din magazine care s-au specializat în comercializarea lor. Există foarte multe magazine online, dar dacă dai o fugă până în Centrul Vechi ai şanse să găseşti acolo tot ce ai nevoie. Investiţia oricum va fi mai mică decât profitul.

În primul rând, produsele trebuie să fie de o calitate ireproşabilă. Cu cât ai mai mulţi clienţi mulţumiţi, cu atât va creşte reputaţia ta şi îţi vei putea dezvolta pasiunea. Creează lucruri unice, vorbeşte cu clientul, vezi ce i se potriveşte, ce idei are şi el.

La început cel mai bine este să cercetezi piaţa. Intră pe breslo.ro, cea mai mare comunitare de artişti şi acolo poţi vedea diverse obiecte frumoase şi vei înţelege care sunt tendinţele şi ce vrea clientul.

Ai nevoie de un blog unde să îţi expui micile opere de artă, treptat vei prelua şi comenzi. Un blog este destul de simplu de creat, iar pentru produsele tale, este indicat să foloseşti un aparat foto bun. Încearcă să le integrezi într-un decor, astfel vor ieşi în evidenţă.

Dacă nu te pricepi foarte bine  la asta, poţi vorbi cu un fotograf profesionist. Pozele contează mai mult de 50% în achiziţionarea produsului. Spre exemplu, dacă tu creezi bijuteri, poţi folosi un model care să poarte accesoriile tale la anumite haine, astfel încât clienta să vadă exact cum vor arăta purtându-le.

Poţi chiar să faci un parteneriat cu cineva care realizează îmbrăcăminte. Nu uita să iei în calcul şi costurile adiţionale: transportul, amabalajul şi cărţile de vizită.

Ai nevoie şi de câteva cunoştinţe de SEO pentru ca blogul tău să apară uşor în motoarele de căutare. Încearcă să scrii descrieri mai lungi la un produs, să foloseşti anumite cuvinte cheie şi să inserezi nişte link-uri externe.

Dacă treaba merge bine este recomandat să obţii şi un certificat PFA. În funcţie de oraş, este posibil să fii obligat să participi la nişte cursuri care să ateste cunoştinţele şi abilităţile tale în domeniu.

Târgurile handmade au devenit foarte populare. Trebuie să îşi iei un stand la astfel de evenimente şi trebuie să îl decorezi într-un mod propriu. În astfel de locuri, îți poţi face diverse cunoştinţe cu care să faci parteneriate.

Cristina Mîrzoi

Surse foto:

ethnicjewellery1.com

armenianow.com