Vrei să-ţi alegi destinaţia de vacanţă? Nimic mai simplu…

Cinci paşi care te ajută să-ţi planifici vacanţa

Alegerea unei destinaţii, precum şi destinaţia în sine, reprezintă o experienţă unică. Până şi călătoria către aceeaşi destinaţie, parcursă de către mai multe persoane este percepută diferit. Să-ţi plănuieşti călătoria este un lucru benefic pentru că astfel, îţi stabileşti şi bugetul pe care eşti dispus să-l aloci.

1. Decide-te în privinţa pasiunilor tale. Îţi plac adventurile, ori activităţile care îţi oferă un surplus de adrenalină? Atunci ia în considerare un loc unde se organizează sporturi de apă precum rafting-ul, skydiving, zip-lining. Dacă eşti pasionat/ă de istoria antică, atunci cu siguranţă va trebui să alegi Egiptul, China sau Roma.

Dacă nu pleci singur/ă, ci cu prietenii, atunci trebuie să iei în considerare pasiunile celorlalţi, dar şi nevoile lor. Pentru a-i mulţumi pe toţi, şi pentru ca toată lumea să se bucure de vacanţă, trebuie ca totul să fie plănuit dinainte.

2. Urmăreşte cu atenţie prognoza meteorologică pentru zona şi perioada  aleasă de tine, pentru că ar fi păcat ca soarele să nu vrea să iasă din nori, tocmai când tu te-ai pregătit pentru o vacanţă de vis.

3. Decide care este bugetul pe care vrei să-l aloci acestei vacanţe. Trebuie să ai în vedere faptul că în timpul sezonului, preţurile sunt destul de ridicate în timp ce, când se încheie sezonul preţurile scad considerabil….şi unde mai pui că nu te mai confrunţi cu furnicarul de oameni care se imbulzesc pentru a prinde un loc mai bun, la coada ce s-a format în dreptul unui muzeu, în timp ce tu te minunai de cât de diferit este totul.

4. Fă-ţi puţin timp şi pentru a citi părerile altor turişi în legătură cu destinaţia aleasă de tine. Observă ce au alte persoane de spus, ce recomandă să fie vizitat şi ce nu.

5. Cât de confortabil te simţi în legătură cu limba care se vorbeşte în locaţia aleasă de tine? În majoritatea ţărilor se vorbeşte engleza, pentru că, ştim cu toţii că a devenit o limbă internaţională şi aproape obligatorie pentru cineva care vrea să se facă înţeles, şi auzit. Dar dacă acolo unde te vei duce, limba engleză nu este vorbită atât de des cum credeai? În cel mai rău caz, vei recurge la semne şi vei improviza diferite stiluri de afirmare pentru a te face înţeles/înţeleasă.

Ţi-ai ales destinaţia favorită dar încă mai ai nevoie de câteva sfaturi pe care cu siguranşă le vei pune în practică.

– Culege cât mai multă informaţie despre destinaţia aleasă, de la persoanele care au fost înaintea ta acolo. Intră pe forumurile dedicate destinaţiilor de vacanţă si caută pareri. Este imposibil să nu găseşti ceea ce cauţi.

– Dacă îţi alegi o destinaţie îndepărtată, interesează-te despre modul cum se obţine viza, şi mai ales dacă circuli cu avionul şi nu ai cursă directă, fii atent/ă la escale. Unele itinerarii necesită schimbarea aeroportului de la internaţional la domestic. Dacă trebuie să schimbi aeroportul, cu siguranţă îţi va trebui viză pentru ţara respectivă.

Drum bun, şi distrează-te chiar dacă vara este pe sfârşite!

Oana Cezara Cone

Sursă foto: www.tumblr.com