Vrei să-ți surprinzi familia de sărbători? Gătește mușchi de porc îmbrăcat în crustă de cașcaval

Muschi_de_porcSărbătorile se apropie cu pași repezi și dacă te-ai săturat de aceleași rețete, Lactag are pentru tine ceva special din gama Pe Gustate. O rețetă ideală pentru orice masă, un deliciu gastronomic, și, ceea ce e și mai interesant, se prepară foarte ușor. Unul dintre motive se datorează calității ingredientelor. Vorbim de mușchiuleț de porc proaspăt și cașcaval Rucăr.

 „Când vine vorba de mâncare, prospețimea este unul dintre aspectele cele mai importante pentru noi. De aceea, punem prospețimea cărnii în centrul preocupărilor noastre și aducem pe mesele oamenilor carnea proaspătă, direct de la producător în cele mai sigure condiții. ”, declară Adriean Asan, Director General Lactag.

Preparatele din porc sunt iconice atunci când vorbim de bucătăria tradițională românească, iar specialitățile pe bază de lapte precum telemeaua, cașcavalul, brânzeturile sunt apreciate de toată familia.

“Bun și atât de fin, cașcavalul Rucăr de la Lactag, obținut prin opărirea cașului, se taie ușor datorită consistenței potrivite și este ideal pentru orice rețetă. Și da, este gustos datorită rețetei și a laptelui folosit”, a completat Adriean Asan.

Mușchi de porc îmbrăcat în crustă de cașcaval

1 mușchiulet de porc Pe Gustate (cca 500 gr)
500 gr cașcaval Rucăr Lactag
150 gr scărița afumată (felii subțiri )
8 frunze mari de busuioc
2 linguri ulei
1 linguriță rasă zahar brun
sare, piper negru

Roșii coapte

1/2 kg roșii roma (cele lunguiețe, tip „prunișoare”)
1 lingură oțet balsamic
2 linguri ulei măsline
sare de mare

Mod de preparare

 

  1. Se secționează transversal roșiile lunguiețe, se presară cu sare de mare și se stropesc cu ulei și oțet balsamic. Se pun apoi în cuptor unde sunt lăsate la copt în jur de 50 de minute la 160 de grade Celsius. Dacă nu aveți un potențiometru să reglați temperatura e important sa le coaceți până ajung deshidratate pe jumătate, adică arată uscate deasupra dar sunt înca suculente în interior.
  2. Curățați mușchiuletul de tendoane și pielițele albe. Apoi faceți tăieturi succesive și adânci de doar 1 cm și apoi rulați mușchiul spre exterior. În interior presărați piper negru.
  3. Roșiile coapte le tăiați bucăți. Busuiocul se strivește cu puțină sare mare într-un mojar și se adaugă uleiul și se amestecă cu roșiile.
  4. Se presară roșii pe toată suprafața mușchiulețului, lăsând 1 cm pe margine neacoperit.
  5. Se rulează strâns mușchiulețul.
  6. Se așează pe mas de lucru feliile de bacon una lângă alta și peste ele feliile de cașcaval. Se așează la un capăt ruloul de carne și se rulează strâns în bacon și cașcaval. Vârfurile mușchiulețului se ridică și se prind cu scobitori, altfel se vor usca prea tare.
  7. Se presară pe masa de lucru piper negru și amestec de condimente.
  8. Se așează ruloul într-o tava care-l încape și care merge la cuptor. Se coace a 220C timp de 20-25 minute.
  9. Se scoate ruloul pe un platou și se acoperă cu folie macar 10 minute, apoi se poate felia. E bun servit imediat dar e bun și reîncălzit în cuptor.

 

 

Despre Pe gustate

Pe Gustate reprezintă atât gama de mezeluri cu tradiție și rețete românești autentice, cât și numele unei rețele de magazine, ambele deținute de către Lactag. Cu o tradiție de peste 50 de ani și cu un capital întreg privat, gama Lactag cuprinde atât sortimentele de lactate cu același nume, cât și mezelurile Pe Gustate și rețeaua de magazine Pe gustate.