Zece locuri romantice unde poţi lua masa deasupra Bucureştiului

Fie că pentru masa de prânz vreţi să evadaţi un pic din rutina restaurantului din apropierea biroului, fie că doriţi să faceţi o surpriză celui drag la cină, iată ce terase puteţi să alegeţi dacă vreţi să serviţi masa la pachet cu o privelişte impresionantă. Vă avertizăm, totuşi să vă grăbiţi că se apropie iarna!

1. Astrodom

Se află pe acoperişul hotelului Residence de pe strada Alexandru Constantinescu, la nr. 33 (intre Domenii si Caşin). Deşi este în aer liber şi deja toamna începe să-şi intre în drepturi, atmosfera călduroasă a Astrodomului este garantată de aparatele care produc flăcări. Pe lângă acestea, lumânărelele din decor împreună cu mobilerul elegant de terasa, luminile discrete, cuferele de lemn, şirurile de cărţi legate în piele, luneta şi sfeşnicul din decor completează atmosfera locului neconvenţional cu muzică bună, teatru, film şi expoziţii.

2. Terasa MNAC

De miercuri până duminică între orele 10:00- 18:00 este deschisă terasa Muzeului Naţional de Artă Contemporană. Terasa în timpul zilei se poate vizita dacă vrei să serveşti o băutură, iar după ce se lasă seara găzduieşte diverse evenimente.

3. Restaurantul Sole

Restaurantul Sole se află la etajul 15 al clădirii ING de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara. Apusurile privite din Sole sunt relaxante fiindcă sunt însoţite de muzica de lounge, jazzy în surdină. La prânz este locul unde servesc masa o mare parte din corporatiştii din zonă, iar localul propriu-zis se deschide seara, în jurul orelor 18:00.

4. 18 Lounge

18 Lounge se află la etajul 18 al clădirii City Gate South Tower (Romexpo – Piata Presei Libere). Un avantaj al acestui local il constituie prânzul all you can eat, combinat cu privelistea interesanta de deasupra oraşului.

5. Zoom Out Lounge

Zoom Out este o terasă care se află la etajul şase al unei clădiri de pe strada Colţei, numărul 44. Priveliştea pe care o oferă este foarte frumoasă, cuprinzând o parte din emblematicul Centru Vechi.

6. Bucataria LaTeral

La Teral se află la etajul opt al unui bloc din zona Unirii. Priveliştea cuprinde zona Unirii, Dâmboviţa şi Intercontinentalul. Preţurile relativ mici şi imaginea apusului de soare ar putea constitui argumente importante pentru alegerea acestui restaurant.

7. SkyBar

Inspirat din conceptul „roof bars”, Sky Bar se adresează persoanelor care îşi doresc să se relaxeze pe timpul zilei sau să ia parte la o atmosferă animată în timpul nopţii. Amplasat pe acoperişul unei clădiri din  zona Dorobanţi, Sky Bar se adresează clienţilor medium-high şi turiştilor, oferind o privelişte interesantă asupra oraşului.

8. Avantgarde

Avantgarde se află la etajul 9 al hotelului Tulip Inn de pe strada Nerva Traian. În ciuda aspectului de restaurant elegant şi scump, preţurile sunt accesibile, iar atmosfera este relaxantă cu muzică plăcută(jazz, blues şi ambientală). Rezervarea unui loc lângă fereastră este obligatorie dacă algeţi acest restaurant.

9. Allhambra

Aflat la etajul 10 al Clădirii SIF Muntenia de pe Splaiul Unirii numărul 16, restaurantul Alhambra oferă o privelişte frumoasă într-o atmosferă prietenoasă. Pe lângă meniul bogat din care pot fi alese mâncăruri reci, calde, vânat şi vinuri sau alte băuturi, atmosfera este completată de muzică live.

10. Club Lounge (Intercontinental)

Situat la etajul 21 al unuia dintre cele mai luxoase hoteluri din Bucureşti, Clubul Lounge oferă servicii de înaltă calitate într-o atmosferă luxoasă. Serviciile exclusive pe care le oferă clubul sunt disponibile în special oaspeţilor hotelului, pentru care accesul este gratuit.

Surse foto:

google.com

www.allhambra.ro