Ziua Internaţională a Dorului

Românii vor avea o nouă sărbătoare oficială în luna mai: Ziua Internaţională a Dorului

 

           Ziua de 13 mai va fi trecută în calendarul românilor ca fiind Ziua Internațională a Dorului. Sărbătoarea se adresează tuturor celor care sunt departe de ţară, de copilărie sau de cei dragi. Inițiativa aparține Oraşului Minunilor, o mișcare socială inițiată anul trecut de trupa VUNK.

           „În Orașul Minunilor, emotiile sunt cele mai importante și, aici, după cum am văzut în ultimele luni, se regăsesc foarte mulți dintre români. Ziua Internațională a Dorului este propunerea noastră pentru a crea o sărbătoare care poate fi celebrată și de restul lumii. Este o sărbătoare românească, ce vorbește despre sufletul românesc și forța inventivă a poporului nostru. Pe 13 mai sper ca milioane de români, inclusiv cei din afara țării, să-și sărbătorească dorurile. O sărbătoare durează o zi, dar emoțiile ei pot dura o viață întreagă“ a declarat Cornel Ilie, liderul Trupei VUNK și fondatorul Oraşului Minunilor.

Un prim clip emoționant, de numai trei minute, care anunță Ziua Internațională a Dorului, a fost deja publicat pe pagina de Facebook dedicată: https://www.facebook.com/ZiuaDorului. Clipul, care a devenit deja viral şi a atras câteva mii de vizualizări, conţine explicaţiile iniţiatorilor proiectului.

În data de 13 mai, toți cei care vor dori să sărbătorească Ziua Internațională a Dorului şi să transmită un mesaj celor dragi vor putea folosi pe rețelele de socializare hashtagurile #ZiuaDorului și #DorulMeu.

Ziua internatonala a Dorului - 2