Ştiaţi că?
1. Trebuie să utilizăm fondul de ten zilnic pentru protejarea pielii împotriva tuturor factorilor nocivi din atmosferă (fum, praf, poluare, raze UVA şi UVB, radicali liberi etc.)?
Pe parcursul anului tenul este expus acestor factori, dar şi condiţiilor vremii (soare, vânt, frig etc.), spre deosebire de corp, care este mereu protejat de haine. Astfel, trebuie să ne protejăm şi tenul aplicând un fond de ten potrivit nevoilor noastre.
2. Coco Chanel a spus că “O fată trebuie să fie în două feluri: clasică şi fabuloasă”?
3. Feliile de castravete ţinute pentru câteva ore la rece şi puse sub ochi, te scapă de cearcăne sau de pleoapele umflate?
4. Celebra regină egipteană Cleopatra, folosea “gândaci de cârmâz” (insecte care cresc pe anumiţi cactuşi), uscaţi şi pisaţi, pentru a-şi colora buzele într-o puternică nuanţă de roşu carmin?
5. Uleiul de argan are un foarte bun efect antirid, dar este recunoscut şi pentru prevenirea îmbătrânirii pielii? Este folosit cu succes în tratarea exemelor şi a psoriazisului, acneei, cicatricilor şi vergeturilor, dar este şi un foarte bun remediu pentru păr degradat, unghii fragile şi arsuri solare.
6. Primul concurs Miss Universe a fost organizat pentru prima dată în oraşul Galveston, Texas, SUA, iar câştigătoarei primei ediţii a „Concursului Internaţional de Trăsături Fizice” a fost Miss Franţa?
Prima româncă înscrisă la concursul de la Galveston a fost bucureşteanca Magda Demetrescu, câştigătoarea titlului Miss România în anul 1929? Aceasta a obţinut atunci locul şase, fiind recompensată cu 100 de dolari şi cu un ceas brăţara. Miss Univers din acel an a fost desemnată Lisl Goldarbeiter, Miss Austria, care a primit un premiu de 2.000 de dolari şi numeroase cadouri.
7. Rujul a devenit popular în secolul al 16-lea, când regina Elisabeta I a Angliei şi doamnele de la curtea acesteia îşi colorau buzele cu un amestec de ceară de albine şi sulfit de mercur roşu?
8. „Femeia are vârsta pe care o merită” este un citat de Coco Chanel?
9. Puteţi crea o mască pentru faţă utilizând doar miere şi morcovi? Aveţi nevoie de doi, trei morcovi şi patru linguri de miere. Fierbeţi morcovii, apoi îi pasaţi, până obţineţi un piure.
Amestecaţi morcovii cu mierea, apoi puneţi amestecul în frigider, timp de 10 minute. Se aplică uşor pe faţă şi se menţine timp de 10 minute. Clătiţi cu apa rece. Se ştie că morcovii sunt bogaţi în potasiu, precum şi în vitaminele A şi C. Aceste vitamine au proprietăţi antioxidante iar mierea conţine o mulţime de minerale, vitamine şi aminoacizi.
10. Clătirea cavităţii bucale cu bicarbonat de sodiu ajută la ameliorarea durerilor dentare, previne cariile, omorând bacteriile şi curăţând petele galbene de pe dinţi? Bicarbonatul mai are rolul de a trata rănile bucale şi respiraţia urît mirositoare. El poate fi folosit pe post de pastă de dinţi datorită proprietăţilor abrazive, dar nu foarte des, deoarece poate deteriora smalţul.
11. Puteţi crea o loţiune de faţă din struguri? Folosiţi o lingură de suc de struguri şi aplicaţi pe față. Acesta face pielea catifelată şi netedă, eliminând celulele moarte şi închizând porii.
12. Make-up artistul Estee Lauder Rick DeCecca poate aplica ruj pe buzele a 303 femei într-o oră? Astfel, el a doborât recordul anterior de 180 de aplicări.
13. Conform Bibliei, machiajul cu pudră colorată are 10.000 de ani? Din anul 5.000 î. Hr. datează o sumedenie de ustensile pentru machiaj şi chiar recipiente ce se închideau ermetic pentru a pastra fardurile.
Cercetările ne dezvăluie secretele conservate în acele fiole misterioase şi ne permit să reconstituim ritualurile cotidiene de frumuseţe, care nu sunt cu nimic mai prejos decât ale noastre.
14. În Egipt, chiar dacă cele mai scumpe reţete de farduri erau exclusiv la dispoziţia nobililor, şi sclavele aveau fardurile lor? Machiajul începea prin trasarea pleoapei inferioare cu khol negru pentru a le proteja de vânt şi nisip.
15. Kholul avea scris pe recipient data expirării, ceea ce pare să ducă la concluzia că prevenea afecţiuni ale ochilor? Pleoapele superioare erau răsfăţate în culori puternice, iar verdele era culoarea cea mai populară, pe lângă turcoaz, argile roşii, brune sau violete.
16. Roşia este un aliment foarte bogat în licopen, un pigment vegetal din familia carotenoidelor, compus descoperit în 1873, care conferă culoare acestei legume, dar şi proprietaţi de exceptie, licopenul fiind un puternic antioxidant?
17. Excrementele de pasăre şi de vită sunt ingrediente ale produselor cosmetice, descoperite de japonezi? Măştile de faţă, corp şi păr conţin şi aceste ingrediente ciudate, care fac minuni însă pentru piele. Acţionează rapid şi îţi lasă pielea catifelată, mătăsoasă, ca a unui bebeluş.
15. Veninul de şarpe este considerat noul ingredient minune în produsele cosmetice, el fiind comparat chiar cu Botox-ul?
Articol scris de: Mona Croitoru
Surse foto:
brilliant-beauty4u.blogspot.com
lifebitsstyletips.wordpress.com