Activităţi de Halloween pentru copilul tău

Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii din alte ţări se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, sărbătoarea de Halloween este serbată prin parade și carnavaluri.

 

 

Şi cum  Halloween-ul se apropie rapid şi probabil te gândeşti cum s-ar putea distra copilul tău în aşa fel încât să se simtă liber dar să fie supravegheat în acelaşi timp. Iată încontinuare câteva idei de Halloween pentru copilul tău:

 

1. Un marathon de filme de groază împreună cu alţi copii, eventual prieteni. Deşi sună ciudat ca un copil să se uite la filme de groază, este în reulă atâta timp cât filmul este ales cu grijă. De exemplu: „Ernest Scared Stupid,” „Arachnophobia,” „Gremlins,” „Critters,” şi „Ghostbusters” sunt filme “înfricoşătoare” numai bune pentru copii, fără a apărea frica şi coşmarurile. Lasă-i să vizioneze aceste filme în seara de Halloween până mai târziu sau chiar şi cu un weekend înainte.

 

 

2. Poţi decora curtea sau măcar o cameră, dacă locuieşti la bloc, cu lucruri “funny” de Halloween ca să-l introduci în atmosfera mistică a tradiţiei americane, cu lilieci, fantome, păianjeni şi bostani luminaţi.

 

 

3. Organizează o petrecere cu costume împreună cu alţi părinţi, este mai uşor şi mai simplu de supravegheat copiii. Plus de asta, copiii vor fi încântaţi de această idée, iar dacă în cadrul petrecerii există şi un concurs de costume cu un premiu vor fi mult mai atraşi de eveniment. Eventual puteţi angaja un personaj de Halloween care să facă petrecerea şi mai interactivă, o vrăjitoare, zână, Dracula – sunt personaje ce ar fermeca copiii.

 Ana Carstocea

Sursă foto: www.sunnywoodkids.com