Picnic în stil american de 4 iulie

Ziua de 4 Iulie este în general o activitate outdoor, iar majoritatea cetăţenilor americani sărbătoresc evenimentul prin ieşiri la picnic sau la grătar. Astăzi vă vom prezenta câteva idei simple pentru preparatele festive.

Începem cu un pui la grătar în stil american! Reţeta este foarte simplă, iar timpul necesar preparării este unul foarte scurt. Ingredientele principale sunt bineînţeles puiul, la care adăugăm un sos alcătuit din bere, pastă de tomate, miere, suc de lămâie, ceapă, cimbru, dafin şi usturoi. Iniţial, în sos vom pune puiul, ce va sta o perioadă la frigider. După ce ne asigurăm că acesta e acoperit în întregime de sos, îl punem pe grătar, iar în timpul acesta încălzim puţin şi sosul din frigider. Ca garnitură putem folosi clasicii cartofi prăjiţi.

Dacă nu vă încântă garnitura de cartofi prăjiţi puteţi încerca tradiţionala salată de cartofi americană. Salata este un preparat pe bază de cartofi fierţi. Aşadar, preparăm  un sos din maioneză, sare şi piper, seminţe de ţelină şi muştar. La acesta se adaugă cartofii fierţi împreună cu 2-3 ouă fierte (tari), un gogoşar şi o ceapă şi apoi amestecăm bine.

Unul dintre deserturile preferate de către cei de peste de Ocean este plăcinta de cireşe. Dacă nu suntem în sezonul propice cireşelor, putem folosi şi fructe de pădure. Pregătim umplutura cu cireşe, zahăr, esenţă de vanilie şi amidon. Aluatul se va face dintr-un amestec de făină şi brânză dulce sau cremă de brânză şi desigur apă. Amestecul va sta o ora la frigider, apoi va fi numai bun pentru umplutura delicioasă. În funcţie de imaginaţie voastră, partea de sus (grilajul) va fi decorat, iar apoi se va pune la copt. După ce o scoateţi din cuptor, plăcinta poate fi pudrată cu zahăr praf sau cu cocos.

 American Cupcakes

Cupcake-urile sunt cam cel mai distractiv desert, datorită faptului că îţi poţi utiliza imaginaţia la nivel maxim. Într-un bol adăugăm făină, praf de copt, zahăr şi foarte puţină sare şi amestecăm bine, apoi turnăm lapte, punem puţin unt, 2-3 ouă şi esenţa (vanilie, migdale, portocală, rom etc.), eventual şi nişte fulgi de ciocolată. Ungem formele de brioşe cu ulei şi apoi adăugăm aluatul, şi ne îndreptăm spre cuptor.

Acum urmează cea mai interesantă parte şi anume fondantul. Cu fondant putem să decorăm cupcake-ul în cele mai originale moduri, chiar şi cu mici figurine. Fondantul se face din zahăr, sirop de porumb şi apă, pentru diversitate, adăugăm colorant.

 Porumbul fiert în stil american

Pentru această reţetă e necesar să folosim porumbul tânăr. Îl curăţăm de pănuşe şi de mătase. Nu uitaţi să rupeţi vârfurile fără boabe! Punem porumbul întro cratiţă cu apă, pe care o acoperim cu pănuşe şi o punem la foc. După ce oprim focul, mai lăsăm porumbii în apă aproximativ 20 de minute. Înainte de masă, porumbii sunt unşi cu unt şi săraţi.