Aerial Yoga: un concept nou, multiple beneficii

Nu mulți dintre noi am auzit despre Aerial Yoga, tocmai pentru că acesta este un concept nou. Importat de peste Ocean, a ajuns și pe meleagurile românești și, în doar câteva săptămâni, a început să facă furori printre români, asta deoarece aduce ceva absolut nou: pierdea contactului cu solul.

Dacă ești în căutarea unui sport care nu solicită la maximum corpul, dar totodată ajută la menținerea unei bune forme fizice, relaxant și care presupune o liniște ghidată de un instructor calm, Aerial Yoga este potrivit pentru tine.

Ce este Aerial Yoga?  

Când citim „Aerial Yoga” ne gândim la automat principiile tradiționale din Yoga. Pe lângă acestea, cursanții au parte, pe muzica suavă, de dans, gimnastică acrobatică, mișcări pilates și exerciții calistenice (care folosesc greutatea propriului corp).

Elementul cel mai interesant ce marchează Aerial Yoga este metoda unică de executare a exercițiilor, deoarece o parte dintre acestea se fac în aer.

Corpul este susținut de un hamac dintr-un material special, ce rezistă la o sarcina de peste 100 kg, prins bine în tavanul sălii, astfel că  exercițiile devin o joacă de copii.

Contracția musculară, întinderea și relaxarea se unesc armonios, oferind totodată o stare generală de bine.

Acest sport te va ajuta să îți simți greutatea și să o folosești într-un mod benefic, balansându-ți corpul între poziții statice și poziții de mișcare, relaxându-te fizic și psihic.

De ce să alegi Aerial Yoga?

În practicarea acestui sport, vârsta și sexul persoanei nu mai apar ca piedică. Exercițiile te pot antrena pentru ziua încărcată ce te așteaptă imediat după părăsirea sălii, dar te și relaxează seara, după terminarea programului. Așadar, oricine poate să-l practice, indiferent de momentul zilei.

Aerial Yoga este o activitate provocatoare, relaxantă și chiar amuzantă, plină cu beneficii pentru organism: ajută sistemul cardiovascular, crește tonusul muscular și mobilitatea articulațiilor.

Dacă ai probleme ale coloanei sau articulațiilor, trebuie să știi că acest sport nu solicită aceste părți ale corpului ci, dimpotrivă, le protejează. Exercițiile cuprinse în program sunt delicate, nu implică sărituri sau alte elemente de impact, ele ajutând la decompresia vertebrelor și la suplețea ligamentelor și a tendoanelor.

Stresul dispare în mediul specific de antremanent Aerial Yoga: bețișoare parfumate, muzică ambientală și vocea calmă a instructorului care te îndrumă în executarea corectă a exercițiilor.

Aerial Yoga este sportul care îți va servi la găsirea echilibrului, atât a celui fizic, cât și a celui de ordin mental.

Cum se practică?

Primul element pe care îl vei observa este hamacul, pregătit special pentru a susține greutatea corpului tău. El îți va ușura munca, exercițiile devenind mai accesibile decât în mod normal. Nu trebuie să ai rețineri, deoarece hamacul acesta este foarte bine ancorat în două puncte și înnodat de un specialist.

După o pregătire în prealabil a organsimului (încălzire), trebuie doar să te lași în hamac, ghidat de instructor. Vei simți că zbori, te asigurăm.

Nu uita să respiri corect și încearcă să urmărești indicațiile instructorul pentru a putea executa pozițiile. Dacă nu reușești imediat, nu te preocupa, acesta este prezent pentru a te ajuta. Desigur, îți poți admira silueta și poziția în reflexia oglinzii prinse de peretele sălii.

Unde poți practica Aerial Yoga?

Fenomenul a prins formă în speță în București, dar și în provincie, în orașe precum Oradea. Exemple de săli care oferă acest tip de sport sunt: BodyExprim și Arsnova Oradea.

Pachetele ce includ acest sport sunt accesibile oricărui buzunar.

Alexandra Ghiță

Sursă foto:

everywherealways.wordpress.com