Artă cu baloane de săpun

Poate v-aţi gândit vreodată cum se poate picta cu ajutorul baloanelor de săpun. Nimic mai simplu. Iată câteva instrucţiuni care vă vor ajuta să transformaţi pictatul cu baloane de săpun într-o adevărată pasiune.

1. Acoperă suprafaţa de lucru cu ziare sau cu o faţă de masă din plastic. Pictura cu baloane de săpun este un procedeu foarte murdar. După ce ai acoperit suprafaţa de lucru, acoperă hainele tale şi pe cele ale copiilor cu haine mai vechi.

2. Prepară-ţi vopseaua pentru bule. foloseşte pahare de plastic sau cutii de iaurt vechi, câte unul pentru fiecare culoare pe care vrei să o foloseşti. Adaugă două linguri de tempera în fiecare recipient şi adaugă câte 2 linguriţe de detergent de vase şi o jumate de cană de apă. Amestecă soluţia cu o lingură.

3. Testează soluţia pentru a te asigura că este suficient de bună pentru baloane. Prea multă tempera va îngreuna soluţia şi nu va permite formarea baloanelor. Foloseşte un pai pentru a testa dacă soluţia este bună pentru baloane. Dacă nu, mai adaugă peste ea puţină apă şi detergent de vase.

4. Înarmează-te cu paie şi baghete pentru a putea crea baloane de diverse dimeniuni.

5. Utilizează un pai pentru a sufla în fiecare recipient până când se umflă baloanele şi apoi apasă cu o bucată de hârtie albă pe bule. Se vor crea inele colorate pe hârtie. Repetă acest proces cu mai multe culori pentru a crea un aspect stratificat.

6. Suflă baloane direct pe hârtie folosind un pai. Această tehnică îţi va permite să ai un control mai mare asupra locului unde vor ateriza baloanele.

7. Înlocuieşte hârtia cu una nouă înainte de a se uda total.

Anca Antofie

Sursă foto: smartexperience.ro