Ce sporturi poți să practici în aer liber în Bucuresti?

În condițiile în care suntem înconjurați de blocuri încinse, trafic infernal, zgomote insuportabile, șantiere în lucru, praf și mulți alți factori perturbatori, este bine să nu rupem legatura dintre noi și natură. Câteva minute petrecute în parc reprezintă tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți recăpăta echilibrul. Încearcă să îți petreci timpul liber făcând mișcare în natură pentru a-ți revigora mintea și trupul. Invită-ți prietenii,  familia sau animalul de companie la o ieșire în parc!

Vara este anotimpul cel mai potrivit pentru a practica sporturi în aer liber, în parcuri , alături de cei dragi, într-o atmosferă plină de veselie a naturii înverzite. Pentru că în timpul zilei este mult prea cald pentru a face efort poți opta pentru momentele dimineții sau ale serii, perfecte pentru jogging, badminton, mersul pe bicicletă sau role.

Jogging-ul în Parcul Herăstrău

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Copenhaga, o oră de jogging pe săptămână ne prelungeşte viaţa cu până la 6 ani! Nu este nevoie să adopți un antrenament dur pentru a te menține în formă, cu o alegere simplă precum joggingul te vei simți minunat fără a depune un efort colosal.

 

 

Tot ce ai nevoie pentru a porni în aventura jogging-ului:

-O pereche de încălțăminte sport specială pentru jogging.Pantofii trebuie să aibă o talpă moale, ușoară cu protecție în special pentru glezne. Prețul unei asemenea perechi de pantofi sport variaza între 60 de lei și câteva sute de lei.

-Un tricou și o pereche de pantaloni lejeri, potriviți pentru sport, care să îți permită să te miști relaxat. Este de preferat ca aceste articole să fie realizate din materiale ce permit pielii să respire. Cu doar 70 de lei îți poți achizitiona aceste două articole.

Mersul pe bicicletă în Parcul Tineretului

Schimbă obiceiul de a merge la sală și a face exerciții între patru pereți! Întoarece-te la beneficiile celei mai eco invenții,bicileta, și plimbă-te prin parcuri regasindu-ți liniștea pedalând! Sigur că pentru a te simți cât mai comod s-au iventat costume speciale care diminuează durerile provocate de șa, dar pentru a pedala 30 de minute – o oră nu este necesar un asemenea echipament. De exemplu: femeile rafinate din Italia pedalează îmbrăcate elegant și purtand tocuri,iardomnii din Franța merg la birou pe bicicletă, în costum și cu servieta pe umăr.

Tot ce ai nevoie pentru a te plimba cu bicicleta este desigur o bicicletă, care poate costa în jur de 600 de lei sau poți opta pentru un model pliant la pretul de 1450 de lei.

Mersul pe role în Parcul Cișmigiu

Dacă îți dorești să faci mișcare și în același timp să te întâlnești cu prieteni dragi, mersul pe role este cea mai bună variantă care  îmbină perfect dorințele tale! Mersul pe role este foarte distractiv atunci cand ești într-un grup mare.

 

 

Tot ce ai nevoie pentru a te plimba cu rolele:

-haine lejere în care să te simți bine (pe care cu siguranță le ai deja în garderobă)

-o pereche de role( prețul începe de la 100 de lei)

-accesorii de protecție(în cazul în care nu ești o expertă a mersului pe role), care au un preț în jur de 50 de lei.

 

Badminton în Parcul Izvor

Badmintonul este un sport foarte amuzant și extrem de îndrăgit de pasionații de sport de toate vârstele. Este foarte ușor de învățat și lasă impresia că nu îți solicită foarte mult corpul, dar dacă nu ai mai jucat de mult vei observa că febra musculara nu va refuza să apară dupa o partidă intensă de  badminton.

Tot ce ai nevoie pentru a te juca badminton:

-un partener dornic de distracție

-o paletă de badminton, care poate costa 20 de lei

-un set de fluturași din plastic la prețul de 23 de lei

-o pereche de pantofi sport concepuți pentru practicarea ocazională a badmintonului sau a squash-ului la prețul de 90 de lei

-haine care să îți permită să te miști în voie

 

Material realizat de Marilena Radu