Bagheta cu unt usturoi si patrunjel

Ingrediente pentru 6 persoane

  • Folie aluminiu
  • Piper negru macinat 1 g
  • Sare recristalizata fina 1 g
  • Unt  82% 200 g
  • Bagheta 2 buc
  • Catei usturoi 15 buc
  • Patrunjel proaspat 1 legatura

1.Se toaca marunt patrunjelul si cateii de usturoi.
2. Se amesteca impreuna cu untul moale si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
3. Se taie bagheta in diagonala in felii groase de 2-3 degete, dar nu complet.
4. Cu ajutorul unui cutit se introduce umplutura intre felii (cam o lingurita), iar restul ramas se intinde pe toata suprafata exterioara a baghetei.
5. Se pune bagheta bucata de folie de aluminiu si se sigileaza bine la capete.
6. Se da bagheta la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute, apoi se intoarce si se mai lasa inca 10 minute.
7. Se scoate bagheta din cuptor, se desface cu grija folia (atentie la aburii fierbinti!) si se lasa cateva minute sa se raceasca.
NOTA: Pentru a reproduce reteta pe gratar trebuie micsorat timpul de coacere la 3-4 minute pe fiecare parte.