Blogul personal: o idee profitabilă?

Mulţi ar putea crede că, odată ce își fac un blog personal, viaţa li se va schimba. Aşa şi este, pe de-o parte, pentru că vor avea o responsabilitate în plus, trebuie să fie mai activi, să își ţină aproape cititorii fideli şi aşa mai departe. Pare că totul este roz, nu? Mulţi renunţă la lucrul de la birou şi fac asta. Aşadar, e mult mai simplu să lucrezi de acasă şi să trăieşti din veniturile câştigate pe urma publicităţii, a reclamelor.

Tu ai un blog, sau plănuiești să începi să scrii unul?

Nu toate aceste zvonuri sunt adevărate. Este dezamăgitor să ştii că blog-ul îl deschizi, mai întâi, pentru familie şi prieteni, iar rata de vizualizări pe zi nu trece de 50 de utilizatori. Câştigul este foarte mic, insignifiant, adeseori nul. Dacă luăm în considerare spusele unui problogger, aflăm că majoritatea bloggerilor câştigă mai puţin de o sută de dolari pe lună, iar 3 din 10 câştigă mai puţin de 10 dolari pe lună.

Numerele sunt dezamăgitoare, deoarece spulberă visul unei persoane care ar dori să facă asta, mai ales să trăiasca, pur şi simplu, din asta. Cei care susţin că au venituri mari de pe urma blog-ului personal reprezintă doar 16% din total.

Ce trebuie să faci pentru ca blog-ul tău să treacă de graniţe, să fie plăcut şi citit?

Alege o temă despre care să scrii

Este foarte bine dacă iubeşti ceea ce şi alţi oameni iubesc: subiecte precum cele legate de politică, muzică, cinematografie şi multe altele. Mulţi bloggeri de succes scriu despre spiritualitate, relaţii sau dragoste. Este important să alegi o temă pe care o consideri cea mai potrivită pentru publicul tău.

Învaţă de la alţii

Trebuie să te documentezi de la alţii. Bloggerii de succes sunt cei care te vor învăţa, oarecum, să câştigi bani din asta. Ei sunt mult mai specializaţi, au o experienţă vastă şi sunt singurii care te pot sfătui. Totuşi, nu te lăsa intimidat de ideea banilor. Se spune că prioritatea trebuie să fie cea a distracţiei.

Fii răbdător

Poate dura ani de zile până vei putea ajunge în punctul în care să câştigi mulţi bani de pe urma unui site. Răbdarea este cuvântul cheie atunci când vine vorba despre dorinţa de a câştiga bani de pe urma unui blog. Sunt bloggeri care au afirmat că în primele şase luni nu treceau de 100 de vizitatori pe zi. Cu timpul, numărul s-a mărit.

Caută parteneri

Sunt bloggeri ce povestesc pe site despre anumite subiecte, poveşti din viaţa lor. Odată ce îţi găseşti câţiva parteneri şi le promovezi site-urile prin reclamă, costurile încasate de tine vor deveni din ce în ce mai mari.

Fii atent la calitatea mesajelor transmise

Întreţinerea unui blog nu este o treabă chiar uşoară, aşadar este foarte important ca  și conţinutul mesajului să fie de calitate. Conţinutul respectiv trebuie să fie înnoit zilnic, pentru ca mesajul să nu devină perisabil. Specialiştii în publicitate plătesc, de obicei, o rată bazată pe fiecare 1000 de vizualizări ale unei pagini.

Aşadar, dacă doreşti să renunţi la job-ul din prezent şi visezi să fii un blogger de succes, ia în considerare paşii enumeraţi mai sus. Banii de pe urma blog-ului vor veni cu timpul. Este foarte posibil să aştepţi succesul şi un an întreg, însă satisfacţiile pot fi pe măsură.

Mădălina Tătaru

hostwisely.com