Bucătăria, ca spațiu călduros, șic și modern

Bucătăria a încetat demult să fie doar acel spațiu în care gătim și mâncăm. Este locul în care ne adunăm împreună cu cei dragi pentru a împărtăși experiențele de peste zi. Persoanele care gătesc des pentru familie petrec un număr important de ore în această cameră. De aceea, este important să ne simțim în largul nostru în bucătărie.

Mobila este o parte însemnată a interiorului unei case. Această creează aspectul exterior al camerei și trebuie să fie selectată și aranjată cu atenție. O bucătărie corect mobilată lasă asupra celor care intră în ea, o impresie plăcută și le conferă o stare de bine. Indiferent de stilul care îți place-romantic, clasic, retro sau modern- fii sigură că îl poți crea cu mobila potrivită.

Dulapul este o parte esențială din designul bucătăriei. Cel mai comun material pentru acesta este lemnul, tipul de lemn și culoarea fiind alese în funcție de rolul pe care vrei să îl aibă și, bineînțeles, de restul mobilierului.

Materialele trebuie să fie de bună calitate și rezistente. Sertarele ascunse și obiectele care se pot plia, sunt de mare ajutor în spațiile înguste.

Masa și scaunele trebuie plasate în centrul încăperii în apropiere de o sursă de lumină, de preferabil chiar sub lustră/aplică. Ai grijă ca rafturile și dulapurile din perete să fie prinse la o înălțime convenabilă, astfel încât să ajungi la ele cu ușurință.

Tendințele moderne se îndreaptă spre transformarea bucătăriei într-un spațiu unde întreținerea zilnică a casei se face repede și ușor.

Bucătăria futuristă

Când o femeia intră prima dată în bucătăria sa futuristică, este ca și cum ar intra în propriul OZN. În timpuri în care tehnologia se dezvoltă atât de repede, casele și funcțiile lor interioare schimbă totodată viziunea și funcțiile lor.

În bucătăria futuristă totul se întâmplă repede și automat. Toate aparatele electrice sunt adunate și integrate într-unul singur: un supercomputer, care coace, prăjește, fierbe, spală, îngheață și dezgheață. Imaginează-ți cât spațiu vei economisi.

Locul rămas liber va fi ocupat în bucătăria futuristă de lucruri necesare unei femei. Mesajul designerilor contemporani este că o casnică nu înseamnă o menajeră, o servitoare, ci o femeie capabilă să aibă o carieră, să gătească și să-și organizeze totodată, timpul, astfel încât să întrețină casa curată.

Așadar, spațiul liber va fi „umplut” cu o canapea moale, o masă de sticlă pe care sunt așezate cărți, un televizor sau un DVD player.

Bucătăria viitorului este de regulă neagră, argintie sau în nuanțe de gri. Viziunea elegantă asupra camerei vine din ideea principală a conceptului și anume că femeia modernă este o bună gospodină, dar are și suficient timp liber pentru sine și pentru hobby-urile sale. Aceasta își ține sub control nu doar casa, ci și viața.

Lavinia Tole

Surse foto:

modernkitchendesign.com

weburbanist.com