Ce faci dacă te îndrăgosteşti de cel mai bun prieten?

Chiar dacă sunteţi prieteni de când eraţi la grădiniţă sau doar de câţiva ani, a te îndrăgosti de un bărbat cu care ai fost mereu prietenă, este, cel mai adesea, inevitabil. Totodată, este o situaţie dificilă, mai ales dacă bărbatul respectiv este deja implicat într-o relaţie.

Este o situaţie greu de gestionat din punctul de vedere emoţional, pentru că mereu vei dori mai mult decât o simplă prietenie, iar dacă prietenul tău are deja o relaţie, ştii că trebuie să stai deoparte, chiar dacă relaţia respectivă pare să nu meargă prea bine.

Ok, deci în primul rând, trebuie să-ţi pui întrebarea: “Chiar îl iubesc?” S-ar putea să răspunzi cu “da”, însă trebuie să iei în considerare dacă eşti într-adevăr îndrăgostită de el, îl iubeşti ca prieten, îl iubeşti nebuneşte sau e un simplu moft.

E foarte uşor să te îndrăgosteşti nebuneşte de un prieten, mai ales dacă petreceţi mult timp împreună. Dacă îţi doreşti să fiţi mai mult decât prieteni şi sentimentele tale pentru el devin tot mai puternice pe zice trece, e clar: eşti îndrăgostită de cel mai bun prieten al tău.

Trebuie să fii sinceră cu tine: eşti îndrăgostită de cel mai bun prieten sau eşti îndrăgostită de ideea de a fi îndrăgostită de el. Multe filme (“Azi 13, mâine 30”), emisiuni TV, seriale (“Friends”), cărţi (“Unde se termină curcubeul” de Celia Ahern) tratează acest subiect şi îl transformă în versiunea modernă a basmului “şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”.

Deci fii sinceră cu tine – îţi iubeşti prietenul suficient de mult încât să-ţi petreci tot restul vieţii alături de el dacă şi el te-ar iubi? Dacă răspunsul este “da”, e perfect! Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont.

Acum, sunt o grămadă de lucruri la care ar trebui să te gândeşti: sunteţi amândoi singuri? Dacă fiecare dintre voi are deja o relaţie sau e căsătorit, trebuie să te gândeşti cât de serioasă e relaţia respectivă şi dacă se merită să renunţi la tot pentru o posibilă relaţie cu cel mai bun prieten al tău.

Dacă eşti implicată într-o relaţie, vei şti răspunsul. Dacă tu eşti singură şi prietenul tău are o relaţie şi e fericit, trebuie să renunţi la ideea de a avea o relaţie cu cel mai bun prieten al tău, măcar pentru moment. Indiferent ce faci, nu te băga în relaţia lor pentru că el nu te va ierta niciodată pentru asta. Totuşi ai răbdare pentru că multe relaţii se termină la un moment dat.

Dacă relaţia lor “scârţâie” şi e pe punctul de a se termina sau prietenul tău e implicat în acea relaţie de mai puţin de două săptămâni, s-ar putea să merite să-i vorbeşti despre ceea ce simţi pentru el. Înainte de a face acest pas trebuie să te gândeşti bine dacă veţi mai putea fi prieteni în cazul în care relaţia voastră de iubire nu ar merge.

Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când decizi să-i spui sau nu prietenului tău că eşti îndrăgostită de el. Trebuie să te gândeşti bine, trebuie să ai o idee clară despre cum crezi că vor evolua lucrurile între voi. Nu te aruncă cu capul înainte! Nu ţi-ai dori să-ţi pierzi cel mai bun prieten pentru un capriciu.

Dacă eşti îndrăgostită sincer de cel mai bun prieten şi vrei să rişti pentru ceva mai mult decât o prietenie, atunci acţionează! La urma urmei cine doreşte să-şi petreacă tot restul vieţii întrebându-se “ce-ar fi fost dacă…”?

Deci, care este cea mai bună cale să-i împărtăşeşti prietenului tău ceea ce simţi pentru el?
Presupun că aveţi o relaţie frumoasă de prietenie. Totuşi, cel mai bun prieten are un loc special în viaţa ta şi vă împărtăşiţi secretele unul altuia şi, cu siguranţă, petreceţi foarte mult timp împreună. Deci, cel mai bun moment să îi spui ceea ce simţi este atunci când vă vedeţi doar voi doi la o cafenea sau la o ieşire în parc.

Asigură-te că nu veţi fi deranjaţi de nimeni. Situaţia ar putea deveni şi mai incomodă dacă o persoană pe care o cunoaşteţi ar apărea exact în momentul în care îi mărturiseşti prietenului tău ceea ce simţi pentru el.

Deci, mergeţi într-un loc în care prietenul tău se simte relaxat şi nu te năpusti asupra lui cu o declaraţie despre cât de îndrăgostită eşti de el, dar spune-i că înseamnă foarte mult pentru tine şi te-ai tot întrebat dacă aţi putea fi mai mult decât prieteni.

Dacă pare încântat de idee, atunci e fantastic, dar e important să discutaţi despre posibilele complicaţii care ar putea apărea în urma faptului că veţi avea o relaţie împreună, complicaţii de genul “dacă lucrurile nu merg între noi veţi putea fi în continuare prieteni?” Dacă scăpaţi de această problemă puteţi trece la pasul următor.

A te arăta atât de vulnerabilă în faţa cuiva poate părea înfricoşător, dar până la urma sunteţi prieteni.

Să sperăm că lucrurile vor merge bine între voi şi veţi avea cea mai frumoasă relaţie posibilă.
Dacă lucrurile nu merg aşa cum credeai, nu-ţi fă griji, majoritatea bărbaţilor pot reveni uşor la situaţia anterioară, de a fi doar prieteni.

Femeile se implica mult mai mult din punct de vedere emoţional şi au o mai mare dificultate în a trece peste această situaţie, dar sunteţi cei mai buni prieteni şi dacă el nu vede în tine decât o prietenă, atunci puteţi reveni la a fi doar prieteni dacă într-adevăr ţineţi unul la celălalt.

Doar aminteşte-ţi: nimeni nu vrea să-şi petreacă restul vieţii întrebându-se “ce-ar fi fost dacă…

Iulia Ioniță

Sursa foto:

collegelifestyles.org