Cum se prepară băutura London Fog?

London Fog este o băutură care a început să câştige popularitate după ce a fost inclusă în meniul mai multor cafenele celebre. Ingredientele de bază de care este nevoie pentru prepararea acesteia sunt ceaiul Earl Grey şi lapte. Earl Grey este, din punctul de vedere al Asociaţiei Ceaiului din Statele Unite, o băutură specială fiindcă are în compoziţie ulei de bergamotă care îi dă o aromă specială. London Fog se prepară cel mai uşor cu ajutorul unui espressor.  În cazul în care nu aveţi espressor, iată cum puteţi prepara această băutură acasă:

1. Se toarnă apă într-un ceainic şi se pune pe aragaz la foc mediu. Se ia ceainicul de pe aragaz după ce apa s-a încălzit, dar încă nu fierbe.

2. Se introduce un pliculeţ de ceai earl grey într-o cană şi se toarnă apă peste el. Se lasă cana acoperită timp de trei minute, apoi se scoate pliculeţul de ceai.

3. Se adaugă o linguriţă sau două de sirop de vanilie îndulcit (se pot adăuga până la 3-4 linguriţe de sirop de vanilie pentru cei care preferă să consume băuturile foarte dulci).

4. Se foloseşte espresorul sau un aparat manual pentru a face dintr-o jumătate de cană de lapte o spumă densă. Laptele integral este mai bun pentru spumă decât laptele degresat. În cazul în care nu există posibilitatea de a prepara spuma la espressor, acesata poate fi obţinută şi prin amestecarea laptelui încălzit cu un tel.

5. Se pune laptele în cana cu ceai, folosind o lingură pentru a îngreuna spuma. Se amestecă bine laptele cu ceaiul şi se adaugă două- trei linguri de spumă de lapte peste băutura din cană.

Această băutură se serveşte preferabil caldă.

Sursă foto: www.justbellablog.com