Fie că ai nevoie de un babysitter ocazional, fie în mod regulat, trebuie să știi câteva lucruri despre persoana pe care o alegi și în grija căreia îți lași copilul. Cum alegi persoana potrivită, ce informații trebuie să îi dai despre copilul tău și despre tine în vederea unei bune colaborări sau alte lucruri esențiale pe care trebuie să le știi.
Cum alegi un babysitter?
De preferat ar fi ca atunci când decizi să angajezi un babysitter, să fie cineva apropiat, din famile sau chiar dintre prietenii pe care îi ai. Dacă lucrurile nu pot fi atât de ușoare, atunci încearcă să angajezi un babysitter pe baza unei recomandări, fie că vine de la prieteni, fie că vine partea unei agenții de încredere.
De asemena, nu angaja persoane sub 15 ani, este destul de dificil ca un copil să aibă grijă de un alt copil. Un alt lucru pe care trebuie să îl știi înainte să îți lași copilul singur cu babysitter-ul, este modul în care acesta interacționează cu copilul și reacția copilului la vestea că va fi în grija unei persoane necunoscute.
De aceea, încearcă să fii martor la primele întâlniri dintre copilul tău și babysitter și să observi modul în care cei doi interacționează. Nu ezita să îți intrebi copilul despre cum se simte în compania babysittter-ului. Este extrem de important ca între cei doi să se creeze o relație plăcută și apropiată.
Ce trebuie să îi spui unui babysitter atunci când pleci de acasă?
Un babysitter are nevoie de câteva informații esențiale de la tine, înainte de a-l lăsa singur cu copilul tău. În primul rând, trebuie să știe numele complet al părinților și al copilului.
De asemenea, să nu uiți de alte detalii ale copilului precum: vârsta, data de naștere, greutatea, culoare ochilor și a părului, folositoare în situația în care acesta se pierde. Să nu uiți nici de numărul tău de telefon și de cel de acasă, precum și de cel al medicului de familie sau al pediatrului.
Mâncarea copilului este un alt subiect de care trebuie să ții seama atunci când îți lași copilul cu un babysitter. Ce fel de mâncare preferă, modul în care trebuie pregătită și la ce alimente este alergic copilul.
Alte aspecte ce trebuie avute în vedere sunt: la ce oră trebuie să fie în pat, numele și telefonul vecinilor, folositoare în situația în care tu nu ești acasa, medicamentele pe care acesta trebuie să le ia, în cazul în care situația este de o asemenea natură, precum și alte instrucțiuni pe care tu le consideri necesare și pe care un babysitter ar trebui să le cunoască.
Sfat: cel mai important lucru de care trebuie să ții seama este caracterul babysitter-ului, cât de repede și de ușor creează o legătură armonioasă cu cel mic și cât de mult îi place să aibă grijă de un copil.
Ionela Văcaru
Surse foto: