Pentru a duce un stil de viață sănătos este important să-ți alegi un stil alimentar echilibrat. De aceea, îți recomandăm stilul raw vegan. Probabil că ai auzit până acum că din alimentația ta nu trebuie să lipsească fructele și legumele. În linii mari, cam asta înseamnă un stil alimentar raw vegan.
Majoritatea vitaminelor sunt distruse considerabil atunci când gătești mâncarea. Este ca și când ai mânca alimente goale sau calorii goale care îți produc senzația de sațietate, dar numai permanent.
Distanțându-se complet de stilul de viață tradițional, raw wegan presupune alimentarea constantă a organismului cu tot ceea ce are el nevoie pentru a se întreține și a se feri de factorii radicali din mediu. Fructele și legumele sunt produsele de bază într-o alimentație raw vegan. Acest stil exclude cu vehemență carnea provenită de la orice animal, dar și mâncarea gătită la o temperatură de peste 48 de grade Celsius.
Există multe combinații pe care le poți efectua între alimentele raw, pentru a putea crea o mâncare gustoasă, sănătoasă, fără carbohidranți și grăsimi.
De ce să alegi un stil de viață raw vegan?
În primul rând, atunci când consumi alimente raw, stomacului tău îi va fi mult mai ușor să digere mâncarea dar și tu te vei simți mai bine, cu o doză mai mare de energie decât ai fi avut în mod normal, după o masă tradițională.
Vei primi un aport mare de vitamine, minerale, proteine si vei observa că senzațiile de indigestie şi greutate se vor ameliora până nu le vei mai simți deloc. Una dintre diferențele dintre o masă gătită în stil tradițional și o mâncare raw vegan este că în cazul celei dintâi, organismului îi sunt necesare între 1 și 4 zile să digere și să elimine mâncarea, în timp ce mâncarea raw este digerată în intervalul 20 minute-4 ore, depinzând de cum este combinată mâncarea.
În al doilea rând, nu vei mânca tot timpul și nici nu vei avea senzația de suprasaturare; din contră vei avea senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Dacă alegi un stil de viață vegan trebuie să știi că nu vei putea să faci trecerea imediat, ci progresiv. De asemenea, este important să știi la ce te aștepți după ce consumi alimente raw vegan. Corpul se detoxifiază, deci suferă niște transformări; așa că este normal ca aceste transformări să fie resimțite de tine sub forma unor mici indigestii care vor trece rapid, sau dureri de cap ori schimbări ale stării emoționale.
Este greu să te adaptezi la un nou stil de viață, dar nu imposibil. Vor exista momente când vei ceda și vei vrea să te întorci către mâncarea pe care ai hotărât s-o îndepărtezi. Chiar și atunci trebuie să te gândești la toate beneficiile pe care le ai, consumând alimentele raw vegan.
Mâncarea raw este foarte ușor de găsit și de pregătit. Cel mai adesea prepararea unui fel de mâncare raw constă tocmai în neprepararea lui. Mai concret, fructele, legumele, semințele, nu sunt gătite pentru a putea fi mâncate ci sunt combinate între ele și servite.
Există diverse combinații pe care le poți face între alimente pentru realizarea unui fel de mâncare bogat, în vitamine și proteine.
Încearcă măcar pentru o perioadă cum este de partea cealaltă a barierei și observă cum răspunde organismul tău la felul de mâncare pe care îl alegi. Trebuie să fii conștient că organismul trebuie să primească același aport de proteine, dar de data aceasta, din legume.
Încearcă să stabilizezi balanța și prepară mâncarea în așa fel încât organismului tău să nu-i lipsească nimic din ceea ce are nevoie pentru a rămâne sănătos.
Oana C. Cone
Sursa foto: