Cele mai bune 25 de universități din Europa

În conformitate cu o nouă listă elaborată de către Center for World University Rankings, Universitatea din Cambridge se consideră a fi cea mai bună din Europa.

Universitatea din Oxford și Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Zurich, de asemenea, ocupă locuri fruntașe în top.

Cele mai bune 25 de universități din Europa

Centre for World University Ranking își are sediul în Jeddah, Arabia Saudită. Pentru a prezenta un clasament anual al celor mai bune universități din lume, centrul cercetează fiecare facultate din cadrul universităților, investighează calitatea educației și prestigiul membrilor din instituții.

Pe lângă Cambridge și Oxford, Marea Britanie are încă cinci școli aflate printre primele 25 de universități europene. Alte țări prezente în listă sunt Elveția, Germania și Franța.

În afară de faptul că dețin locuri de frunte pe lista europeană, Cambridge și Oxford sunt cotate ca fiind a patra și, respectiv, a cincea universitate în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din lume. Universitatea Harvard se află pe locul întâi la nivel mondial.

Vedeți topul celor mai bune 25 de universități din Europa, efectuat de  CWUR :

Cele mai bune 25 de universități din Europa