Cele mai frumoase castele alese de celebrități pentru ziua nunții

Cuplurile au căutat mereu ca ziua nunții să fie una deosebită. Cei mai mulți au mai degrabă tendința să aleagă o biserică obișnuită, o plajă izolată sau o podgorie înmiresmată, plină de amintiri. Cei nonconformiști optează însă pentru căsătorii subacvatice sau, de ce nu, pe vârfurile ascunse ale munțiilor.

Dar dacă ești o celebritate, ai nevoie de o nuntă ca-n povești, cu un castel asemănător celui din Cenușăreasa, multe domnișoare de onoare și o trenă kilometrică pentru rochia de mireasă. Nu numai că vei atrage atenția mass-mediei de pretutindeni, dar vei avea o nuntă de neuitat.

Iată topul celor mai frumoase castele din lume, pe care celebritățile le-au ales pentru ziua nunții:

Tom Cruise și Katie Holmes:  Castelul Odescalchi din Bracciano, Italia

Nunta lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes nu a putut să treacă neobservată. Ei au ales Castelul Odescalchi, un castel impunător, cu vedere spre lacul din Bracciano, o zonă frumoasă nu departe de capitala Italiei, Roma.

Așa cum era de așteptat, mirii au avut invitați de seamă, ca Will Smith și soția sa, Jada, cuplul John Travolta și Kelly Preston, Leah Remini și bineînțeles, fetița cuplului proaspăt căsătorit, Suri, pe atunci în vârstă de doar 7 luni. Celebrul cântăreț, Andrea Bocelli, a făcut ca ziua nunții celor doi să fie de ne uitat.

Madonna și Guy Ritchie: Castelul Skibo din Scoția

Madonna a dorit să rezerve pentru invitații săi o întreagă aripă a Castelului Skibo – Clubul Carnegie, loc pentru care trebuie să plătești anual aproximativ 8,000$, iar pentru o singură  noapte costurile ajung la 1,200$. Nunta a avut loc în 2000. Castelul a fost transformat într-un loc de poveste, lipsit de zbuciumul cotidian.

David Beckham și Victoria Adams: Castelul Luttrelltown din Irlanda

Cei care care a reușit să rămână mereu în atenția presei din toată lumea, David Beckham și Victoria Adams au ales să se căsătorească în Castelul Luttrelltown din Irlanda. Aceștia au avut 236 de invitați. Castelul a devenit apoi un hotel.

Eva Longoria și Tony Parker:  Chateau Vaux-le-Vicomte, din Franța

Eva Longoria și Tony Parker și-au unit destinele la Biserica Saint Germain l’Auxerois din Paris, iar petrecerea a avut loc la Chateau Vaux-le-Vicomte, un castel cu pereți de 2,4 metri înălțime ce se întinde pe aproape 1,235 m².

Pierce Brosnan și Keely Shaye Smith: Hotelul Ashford Castel, din Irlanda

Petrecerea din ziua nunții a avut loc la Hotel Ashford Castel, din Irlanda, un loc construit în urmă cu 800 de ani. Acest hotel cu aspect de castel datează din perioada victoriană și de abia în anul 1939 a putut fi vizitat pentru prima dată.

Elizabeth Hurley și Arun Nayar: Castelul Sudeley, din Anglia

Măreața nuntă a celor doi a avut loc la Castelul Sudeley din Winchcombe. Bineînțeles că nu puteau lipsi invitați celebrii ca Elton John, Elle Macpherson, Kate Moss, Donatella Versace, Kate Winslet și fostul soț al lui Elizabeth, Hugh Grant. Cuplul a zburat mai apoi în India, unde a continuat sărbătoarea. La Palatul Umaid Bhawan, din Jodhpur, Rajasthan a avut loc nunta hindusă. Arun a cheltuit aproximatix 2 milioane de lire sterline.

Paul McCartney și Heather Mills: Castelul Leslie, din Irlanda

Legendarul cântăreț, Paul McCartney s-a căsătorit cu modelul Heather Mills la Castelul Leslie din Irlanda, în iunie, 2002. Cei doi au petrecut alături de 300 de invitați. Castelul din secolul al XVII-lea are aproximativ 1000 de pogoane și găzduiește Biserica St. Salvador, unde cei doi au rostit jurămintele.

Rod Stewart și Penny Lancaster: Villa Durazzo, din Italia

Legendarul rocker în vârstă de 62 de ani s-a căsătorit cu Penny Lancaster, în vârstă de doar 36 de ani, la Villa Durazzo, în iunie, 2007. După ceremonie, au petrecut în La Cervara, unde au așteptat câteva sute de invitați.

Will Smith și Jada Pinkett: Cloisters, Maryland

Când toți ceilalți aleg să călătorească mii de kilometri pentru a se căsători, Will Smith și Jada Pinkett au fost destul de inspirați încât să aleagă un castel din Baltimore pentru a-și uni destinele. Castelul este situat într-o pădure din Lutherfille, Maryland, întinzându-se pe o porțiune de 60 de pogoane.

Isabelle Perianu