Profesionistul zilei: Claudiu Popescu

Profesionistul zilei de azi este Claudiu Popescu, un fotograf dedicat care spune că cea mai de preţ posesiune a lui este „povestea din spatele oricărei poze sau serii de poze.”

S-a născut la 2 septembrie 1987 şi în prezent lucrează pentru revista BeWhere, dar îl poţi vedea şi prin Control Club, loc în care găseşte inspiraţie pentru noul său proiect „Are you drunk?”.

„Trăiesc pentru ca munţii nu râd şi viermii nu cântă. Cred că asta este motivul şi pentru care eu fotografiez. Plus că îmi place cum pica lumină peste fabrica de ţevi “Republica” după ora 17:25. Sau cum îmi zâmbeşte violonistul de la Universitate de fiecare dată când trec pe lângă el, pentru că îşi aminteşte că l-am fotografiat mai demult. Sau cum se desprinde total de realitate florăreasa de la colţ în momentul în care duc aparatul la ochi, şi pozează într-o manieră demnă de un model, prefăcându-se că nu m-a observat. Îmi place să pară că spun lucruri profunde când de fapt habar n-am despre ce vorbesc. Totuşi, în rarele momente în care chiar am ceva de spus, fotografia este modul prin care mă pot exprima cel mai bine. Acum tot ce trebuie să fac este să învăţ să vorbesc.”

Aşa se descrie Claudiu Popescu. Ca fiind un om care transmite cel mai bine prin fotografii, ceea ce şi face. Numeroasele lui proiecte sunt extrem de diferite, dar fiecare dintre ele îţi induce o anumită stare deosebită.

 Un proiect cu o tentă profund melancolică este „Girl in a seashell” pe care îl descrie „This is your regular seaside romance story…. almost.” Imaginile o frumuseţe aproape ciudată alternează cu textul, completându-se.  Astfel se construieşte o poveste de dragoste într-un mod creativ.

 „Are you drunk?”, pe care îl menţionam mai devreme, este un proiect original şi haios, care reuneşte în seria de fotografii o stare de voie bună.

Un proiect vast, care reuneşte o serie de fotografii cu oameni pe care fotograful i-a cunoscut este „ People i’ve met”. Fotografiile sunt realizate ca şi compoziţie în mod diferit însă acest lucru conferă originalitate şi caracter, fiecare persoană fiind reprezentată într-un mod cât mai personal.

In afara de BeWhere, Claudiu a colaborat şi cu alte publicaţii, cum ar fi Decât O Revistă, pentru care a fotografiat-o pe Ana Bănică, designer român.

Ana Dinu

Sursa foto: claudiu-popescu.deviantart.com