Consumul moderat de bere poate avea o influenţă pozitivă în combaterea bolilor cardiovascularec

 Rezultatele celor mai noi cercetări din domeniul efectelor consumului moderat de bere au fost anunțate de către membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, în cadrul Simpozionului Internațional al Berii. Evenimentul se află deja la a 4-a ediție anul acesta.

Astfel, pe parcursul Simpozionului, Dr. Lina Badimón, medic la spitalul Sant Pau-UAB din Barcelona a prezentat rezultatele unui studiu care au demonstrat că un consum moderat de bere, fie cu alcool sau fără alcool, reduce stresul oxidativ, îmbunătățind performanţa la nivel cardiovascular.

În plus, în susţinerea aceleiaşi idei a fost prezentat pentru prima dată şi un studiu legat de efectele pozitive ale consumului de bere în relație cu bolile cardiovasculare, în forma în care a fost publicat în jurnalul medical Basic Reasearch of Cardiology.

Simpozionul International al Berii s-a desfășurat la Madrid, pe data de 30 octombrie, și a reunit peste 150 de specialiști internaționali care au prezentat efectele consumului moderat de bere în relație cu osteoporoza, bolile cardiovasculare, obezitatea sau sănătatea feminină.

Prezentările din cadrul celui de-al patrulea Simpozion International al Berii au fost structurate în mai multe sesiuni, dedicate unor teme specifice, în care specialiști și cercetători din întreaga lume și-au prezentat cele mai noi descoperiri. Unele dintre cele mai apreciate subiecte au fost cele legate de bere și integrarea acestei băuturi într-un stil de viață sănătos.

Comunicările pe tema berii au fost susținute de personalități ale comunității academice internaționale:

–          Una dintre cele mai apreciate prezentări a fost susținută de Dr. Tirso Pérez, Șeful Catedrei de Ginecologie din cadrul Universitatii Puerta de Hierro din Madrid. Acesta a discutat despre efectele benefice ale consumului de bere fără alcool în diferitele stadii ale dezvoltării femeii: conținutul important de acid folic si anti-oxidanți este extrem de util în etape precum sarcina sau alăptarea.

–          Doctorii Lluís Serra de la Fundația pentru Dieta Mediteraneana si Elliot Berry, Șef de Catedră la Universitatea din Ierusalim au discutat despre posibilitatea introducerii berii în piramida alimentară a dietei mediteraneene, invocând argumente de ordin social, economic și cultural.

„Mă bucur că am reușit să fim prezenți anul acesta în cadrul uneia dintre cele mai importante manifestări științifice ale branșei noastre. Am asistat la prezentări extrem de interesante cu rezultate importante, pe care sperăm să le putem completa și noi în următorii ani cu studii făcute în România. Totodată, participarea la acest simpozion ne-a ajutat să ne setăm un standard de calitate a proiectelor și ne dorim ca pe viitor și cercetatorii români să iși împartășească experiențele cu mediul academic și șiințific internațional”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

 

Cea de-a patra ediție a Simpozionului Internațional al Berii a avut loc la Madrid, și pe parcursul unei zile a reunit cercetări din cele mai diverse domenii: științe, sport, dietă, care demonstrează efectele pozitive ale consumului moderat de bere. Rezultatele acestor cercetari vor fi prezentate publicului din Romania în cursul lunilor următoare de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție și se vor regăsi în format electronic pe www.beresanatatenutritie.ro.

Sursă foto: drhousecleaning.blogspot.ro