Cornulețe vintage cu nucă

Într-un decor vintage, nimic nu este mai plăcut decât un desert cu iz vintage. Noi vă propunem o rețetă: cornulețe cu nucă. Cornuleţele sunt acel desert pe care probabil că şi bunicile bunicilor noastre îl pregăteau, pentru cele din urmă, când acestea erau copii.

Ce îţi trebuie pentru această reţetă

200g margarină
1 praf de sare
50g zahăr
50g miez de nucă
1 plic zahăr vanilat
1 ou

1 praf de copt

o ciocolată Ciocolată rasă
făină cât cuprinde

Cum pregătești totul:

Cu două ore înainte de preparare, ingredientele trebuie să fie scoase de la rece, iar nucile măcinate.
Pasul următor este să freci margarina cu sarea, zăharul si zahărul vanilat, până când se transformă în spumă. Adaugă apoi oul, nucile, ciocolata rasa si faina, atât cât consideri necesar pentru ca aluatul obţinut să fie potrivit de tare. Nu uita de praful de copt!

Adună aluatul în forma de sfera, înveleşte-l într-o folie subţire şi apoi bagă-l în frigider, pentru o jumătate de oră.

Pe planșeta presărată cu faină, aşează o foaie de 5 mm, pe care o tai în pătrate și le rulezi pentru a forma cornulețele.

Aşează cornuleţele într-o tavă unsă cu margarină și pe care ai presărat făină (sau poţi să utilizezi hârtie de cuptor). Timp de coacere:  20 de minute, la foc potrivit.

Poftă bună!

Valentina Onofriesei

Sursa foto:

candycat.ro