Cum îți petreci timpul cu copiii tăi?

Timpul petrecut alături de copiii tăi este unul dintre lucrurile importante care  stau la baza relației voastre, mai ales când vine vorba despre cei mai mici. Dacă vrei ca timpul petrecut cu aceștia să fie distractiv și practic, noi îți propunem câteva activități de artă ușor de făcut, de la felicitări până la jucării și decorațiuni.

Decorații cu popcorn

Dacă te-ai săturat să mănânci popcorn, încearcă că decorezi camera cu el, într-un mod jucăuș și inventiv. Elementul principal al acestei decorațiuni este o tulpină spinoasă dintr-o plantă sau un tufiș. În cazul în care acesta are frunze, elimină-le. Pune câte o floricică de popcorn în vârful fiecărui spin.

Dacă vrei ca floricele de popcorn să fie mai luminoase și mai atractive, nu ezita să le colorezi. Copiilor tăi le va plăcea această activitate. Într-un bol pune pământ sau orice consideri tu necesar pentru ca tulpina încărcată cu floricele de popcorn să stea fixă.

Sistemul solar

Acesta este un model al sistemului solar care înfățișează soarele și planetele: Mercur, Venus, Pământul, Marte, Jupiter, Saturn, Urnus, Neptun și Pluto. Găsește un cerc mare de carton pe care să îl împarți în patru prin trasarea unor linii, iar punctul în care acestea se întâlnesc să reprezinte poziția Soarelui. Cu ajutorul unui compas, desenează orbitele celor nouă planete care vor fi situate în jurul Soarelui.

Primele patru planete trebuie așezate destul de aproape de Soare, în timp ce  următoarele cinci planete trebuie așezate puțin mai departe. Cu vârful unei foarfece, poți face câte o gaură în centrul fiecărei orbite desenate, de unde urmează ca fiecare planetă să fie atârnată. Pe o altă bucată de carton, desenează Soarele și cele nouă planete. Desenează planetele Jupiter, Saturn, Urnus, Neptun puțin mai mari decât Soarele, iar restul planetelor să fie mai mici decât acesta.

Nu uita de frumosul inel al planetei Saturn. Cu ajutorul unor șnururi, atașează planetele și Soarele astfel încât acestea să se afle în același plan. Pentru ca sistemul nostru solar să poată fi atârnat, leagă trei bucăți de ață de partea de sus a cartonului, după care le unești într-un nod.

Felicitare „Fluture”

Aici ai câteva sfaturi despre cum să faci o felicitare „fluture”, din hârtie colorată. Este ideală pentru zile de naștere, pentru Ziua Mamei sau alte ocazii. Îndoaie două bucăți de hârtie pe jumătate astfel încât cele două hârtii să fie una în alta. De-a lungul celor două foi îndoite, desenează o jumătate de fluture. Păstrează cele două foi împreună și taie de-a lungul formei de fluture desenate. Veți avea acum doi fluturi.

Trasează o altă jumătate de fluture pentru a obține unul mai mic, după care urmează să îi lipești unul peste celălalt. Dintr-un material mai gros, decupează corpul unui fluture pe care il vei lipi între cele două forme. În interiorul felicitări vei avea spațiu suficient pentru a-ți așterne gândurile bune.

Ce alte idei creative mai ai?

Ionela Văcaru