Cum să faci jeleuri în formă de pepene

Relaxare în weekend cu prietenii? Ai putea să găseşti şi puţin timp să pregăteşti reţeta următoare. Simplu şi uşor de preparat, nu e nevoie să stai la cuptor 3 ore, iar rezultatul cu siguranţă te va încânta!

Ce ai nevoie pentru reţetă

Pentru 40 de porţii:

– 10 lămâi înjumătăţite

– 85 g de gelatină de pepene verde

– o cană de apă

– o cană de vodcă

– sită, castron, storcător, cuţit de decojit, foi de cookies, cuţit ascuţit

Cum pregăteşti totul

Pregătirea lămâilor

1. Folosind un storcător, stoarce lămâile, lăsând sucul să cadă printr-o sită într-un castron, încât să prinzi cu uşurinţă seminţele.

2. Păstrează sucul pentru altă utilizare.

3. Întoarce crusta lămâii invers.

4. Găseşte membrana care leagă măduva aceea alb-galbenă a lămâii de crustă şi trage de ea pentru a o separa, poţi să foloseşti cuţitul de decojit dacă ai nevoie.

5. Întoarce lămâia înjumătăţită încât să semene cu o cupă goală.

6. Poziţionează crusta lămâilor pe foi de cookie, încât marginile lor să se atingă. Lucrul acesta vă asigura că ele stau într-o poziţie verticală în timp ce gelatina se aşează bine în crustă.

Prepararea jeleurilor în formă de pepene

1. Fierbe o cană cu apă într-o cratiţă mică. Adaugă gelatina în apa care se fierbe şi amestecă gelatina cu un tel până se dizolvă complet. Adaugă vodca şi amestecă.

2. Toarnă amestecul de gelatină în jumătăţile de lămâi.

3. Pune la frigider între 2 şi 4 ore până se încheagă bine gelatina.

3. Taie jumătăţile de lămâi în 4 porţii egale folosind un cuţit ascuţit.

4. Pune mini-pepenii verzi pe un platou şi serveşte-i.

La sfârşit poţi adăuga seminţe de susan sau bucăţi mici de ciocolată rasă pentru a da impresia seminţelor de pepene verde.

Poftă bună!

 Bianca Radu