Cum să te îmbraci la o cină romantică

Primele „ingrediente” la care trebuie să te gândeşti când vine vorba despre o cină romantică sunt hainele. Ţinuta este foarte importantă în aceste situaţii, trebuie să alegi o vestimentaţie deosebită, elegantă, însă fără să exagerezi.

Aşa cum în filmele clasice, în timpul scenei romantice, femeia iese în evidenţă prin vestimentaţia deosebită, uneori chiar provocatoare şi tu trebuie să apelezi la o ţinută specială, dacă locaţia este un restaurant pretenţios.

Va trebui să renunţi la balerinii comozi şi să optezi pentru nişte tocuri. Dacă nu te descurci cu platforme şi tocuri cui, poţi alege ceva mai comod, care însă să ofere un aspect elegant piciorului.

Sunt recomandate rochiile semi-elegante, dacă este vară poţi opta pentru materiale vaporoase, şi rochii până la genunchi într-o singură culoare sau cu imprimeuri florale delicate.

Anul acesta încă se mai poartă volanele, indiferent de momentul zilei, pentru că aduc un plus de eleganţă.

Noua tendinţă a anului 2012 sunt rochiile cu imprimeuri animale (zebră, ghepard, leopard) din materiale fine, care dau un look ceva mai îndrăzneţ pe care îl poţi alege dacă eşti o nonconformistă.

Moda retro nu dispare niciodată, aşa că un look în stilul anilor ’60-’70, alcătuit dintr-o rochie de seară până la genunchi, cu mâneci lungi, pliuri şi multă dantelă te va face să arăţi ca o adevărată divă.

The little black dress rămâne o alternativă ideală, care nu se va demoda niciodată. Poţi ieşi în evidenţă prin nişte accesorii extravagante, aurii.

Rochiile în stil grecesc sunt deosebit de elegante şi totodată delicate, în special cele cu o singură mânecă.

Rochiile mulate sunt perfect pentru a evidenţia formele feminine. Anul acesta se poartă combinaţiile dintre modern şi retro, în special rochiile cu influenţe victoriene.

Poţi să fii sexi şi classy în acelaşi timp printr-o rochie medie cu linia din jurul gâtului acoperită de un material transparent.

Dacă într-adevăr vrei să îţi impresionezi partenerul, poţi alege o rochie mai lungă, cu decolteu la spate.

Altă tendinţă a anului 2012 este rochia neon, în culori foarte îndrăzneţe. Aceleaşi culori pot fi alese şi pentru pantofi, dacă rochia este neagră.

În ceea ce priveşte nelipsita geantă, plicul este cea mai bună alegere. Dacă rochia este simplă, dintr-o singură culoare atunci alege un plic cu imprimeuri. În cazul în care rochia este mai încărcată, un plic simplu, într-o singură culoare va fi suficient.

Accesoriile nu trebuie să încarce prea mult, pentru rochii din materiale vaporoase în culori pastelate poţi apela la nişte accesorii hand-made colorate. În cazul în care optezi pentru o ţinută neagră, accesoriile aurii, groase sunt ideale. Poţi adăuga o broşă, un şal sau o curea lată.

Cristina Mîrzoi

Surse foto:

youqueen.com

123rf.com

stylishdressing.com

egyptsaidso.com