Dar cu florile de nuntă, ce faci?

Aranjamentele florale oferă oricărei nunţi un plus de prospeţime, ele fiind unele dintre cele mai importante accesorii ale evenimentului. Pentru a restrânge bugetul destinat cheltuielilor de nuntă, în favoarea lunii de miere, spre exemplu, dar şi pentru a alege calea cea mai uşoară în ceea ce priveşte florile, urmează să vă prezentăm câteva trucuri care vă vor fi de mare folos.

În primul rând, trebuie să aveţi în vedere că florile naturale sunt cele mai potrivite. Optaţi pentru ele, atât pentru aranjarea meselor, cât şi pentru celelalte spaţii pe care le doriţi împodobite. Mai mult, hotârâţi dacă doriţi flori care au nevoie de suţinere, precum gardenia, sau altele mai simplu de păstrat. Pentru primul tip de flori, puteţi folosi sârme de susţinere, uşor de găsit în comerţ.

Pentru a păstra, cât mai mult timp, florile proaspete şi înflorite, apelați la un burete pentru aranjamente. Îl puteţi găsi în diferite forme, pentru a-l adapta ideilor. Se lasă să se îmbibe cu apă, după care se aşează în vasul cu flori. Apa pe care o reţine buretele va păstra florile vii,  pentru mai mult timp. De asemenea, pentru ca florile să se ofilească mai greu, le puteţi depozita înaintea evenimentului, în spaţii răcoroase.

În cazul în care optaţi pentru trandafiri, nu vă sfiiţi să rupeţi câteva petale. Dacă îndepărtaţi petalele cu mici imperfecţiuni, florile vor avea un aspect mai elegant. În plus, puteţi umple coşuleţele domnişoarelor de onoare cu aceste petale, pentru mai multă prospeţime şi naturaleţe. Tăiaţi cozile florilor pe diagonală şi folosiţi hrana pentru flori în apa în care le veţi păstra. Această hrană le va asigura PH-ul potrivit şi, în acelaşi timp, viaţă mai lungă.

Apelați la prietene şi la rude, pentru a obţine cele mai frumoase aranjamente, cu bani puţini. Comunicați-le, din timp, preferinţele voastre şi întâlniţi-vă pentru a vă organiza. Astfel veți reuşi să dați culoare nunţii, fără cheltuieli în plus şi să puneți la încercare creativitatea tuturor.

Puteți urma o temă sau vă puteți baza pe semnificaţia florilor. Oricare ar fi alegerea făcută, nunta va avea o notă personală, deosebită.

Pentru a strânge florile laolaltă, puteţi folosi banda şi staniolul de la florării, sau să achiziţionați, de la marochinării, fâşii subţiri, din materiale frumos imprimante. De asemenea, veți alege dintr-o largă gamă de texturi.

Pentru a economisi banii destinaţi, anterior, vaselor de păstrare, de tipul vazelor sau al jardinierelor, alegeți borcane sau alte recipiente. Le puteţi picta sau înveli în diferite materiale. Nu doar că veți avea aranjamentele aşezate în aceleaşi recipiente, dar veți oferi personalitate nunţii.

Alegeți flori parfumate, fără a exagera însă cu ele. Combinați-le, cu cât mai mult bun gust. Alegeți dintre crini, frezii, liliac, care sunt parfumate, dar adaugați şi altele, în funcţie de paleta de culori pe care o doriți şi în funcţie de anotimp.

Luați aminte la timpul necesar florilor pentru înflorire, pentru a evita buchetele alcătuite din flori cu nevoi diferite. Veți evita, astfel, deschiderea timpurie a florilor sau ofilirea lor. Nu  vă limitați la flori, vă puteți folosi şi de alte artificii. Lumânări, rămurele, mărgele, toate acestea pot transforma aranjamentele în ceva deosebit.

Înainte de a trece la treabă, căutați, pe site-uri specializate, cupoanele de reducere şi sunați-vă prietenii, pentru mai multe idei. Vă veți bucura de o nuntă deosebită în a cărei organizare v-ați implicat, cu minimum de efort şi cu un buget redus, în mod eficient.

Carla Francesca Schoppel

Surse foto:

sky-wallpaper.com

w-weddingflowers.com

bouquetbridal.blogspot.com