Cum să vă construiţi o grădină în apartament?

Aproape fiecare dintre noi visează o casă la ţară cu o grădină imensă în care să crească atât legume, cât şi flori. Acum vă învăţăm ce paşi trebuie să urmaţi ca să vă construiţi propria grădină chiar şi dacă staţi în apartament la bloc.

 

În primul rând, este necesară puţină cercetare cu privire la etapele de plantare ale diverselor specii pe care v-aţi hotărât să le „adoptaţi” în grădina voastră de apartament. Este foarte importantă cunoaşterea cerinţelor individuale pentru creşterea fiecărei plante.

Vă puteţi începe grădina plantând seminţe, sau puteţi cumpăra direct puieţi din plantele pe care doriţi să le creşteţi acasă. Când cumpăraţi plantele, verificaţi să nu aibă frunze galbene sau insecte pe ele şi verifică condiţiile din jurul magazinului pentru a vedea dacă plantele au fost îngrijite bine şi în condiţii bune.

Lumina este esenţială pentru grădina de interior, dar fiecare plantă are nevoie de o cantitate diferită de lumină. Nu vă temeţi să puneţi ghivecele cu plante în locuri diferite în funcţie de lumina pe care o necesită.

Ţineţi cont atât de utilitatea, cât şi de modul în care arată recipientele pentru depozitarea plantelor. În primul rând, alegeţi ghivecele care să se potrivească dimensiunilor plantei, apoi verificaţi dacă se potrivesc şi în decorul camerei.

Elementele de care aveţi nevoie pentru nişte plante sănătoase sunt pământ, apă şi fertilizator. Alegeţi un pământ bogat în nutrienţi, pe care să-l hrăniţi şi suplimentar cu îngrăşăminte, când va fi nevoie.

Folosiţi etichete pentru a putea distinge între speciile pe care le aveţi. Nu întotdeauna veţi putea recunoaşte cu ochiul liber diverse speci de plante.

Urmăriţi semne de dăunători pe plantele dvs şi încercaţi să îi înlăturaţi înainte să nu fie prea târziu.

Observaţi plantele fiincă ele vă vor indica de ce au nevoie. În mod normal, dacă totul este în regulă, ele trebuie să arate sănătos.

Folosiţi un jurnal în care să notaţi ce schimbări faceţi la un moment dat în îngrijirea plantelor.

Întreţineţi-vă plantele tăindu-le din când în când frunzele.

Începeţi să folosiţi roadele plantelor recoltate de dvs pentru gătit deoarece sunt cea mai sănătoasă alegere, fiind crescute sub ochii dvs.

Anca Antofie

Surse imagini: ehow.com