Decorează-ţi bucătăria în culori delicioase

Ne îmbrăcăm mai colorat, ne accesorizăm în culori aprinse și de ce să nu încercăm să ne înveselim si locuința, prin culori? Pastelate, aprinse, deschise, pale. Cum ne influențează culorile starea de bine și în ce camere ar trebui sa le folosim?

Bucătăria: pentru un plus de energie și pentru îmbunătăţirea metabolismului, specialiștii ne recomandă tonurile de galben și bej. Deschid și luminează camera, stimulează creativitatea în arta gătitului. Atenție însă, prea mult galben poate duce la oboseala ochilor și la iritarea celulor nervoase. Un perete în nuanțe de galben, accente de roșu pe perdea, o plantă naturală pentru un strop de verde și un covoraș care să cuprindă toate aceste nuanțe, sunt alegerea perfectă pentru o bucătărie veselă si fresh.

Dining-ul: roșu este o culoare care încurajează apetitul. De aceea și multe restaurante folosesc această culoare în grafica reclamelor. Mc’Donalds, Pizza Hut, KFC sunt numai câteva lanțuri care au adoptat acest truc. Totuşi este recomandat ca pentru acasă să renunțăm la nuanțele intense de roșu și sa adoptăm nuanțe precum burgund, grena, cărămiziu.

Roșu este o culoare puternică și pasională, care evocă emoții puternice. O culoare care, în combinație cu nuanțe de auriu, arată și mai apetisant și care, pentru un dining room formal, poate crea o atmosferă memorabilă.

Pentru un feeling country-chic recomandăm pereții roșii, mobilierul alb, scaunele și masa cu efect de uzură. O vază cu flori de câmp va fi accesoriul care dă nota finală.

Un tablou sau un borcan cu floarea soarelui, suporturi de lumânări din fier forjat și un dulap de vinuri, toate combinate cu nuanțele de roșu ale pereților, te duc cu gândul pe Dealurile Toscanei.

Pentru un stil contemporan colorează pereții în roșu sau în portocaliu, folosește mobilier simplu cu linii drepte și accesorizează totul cu tablouri expresive, moderne.

Dacă preferi să folosești roșu, galben sau portocaliu în doze mai mici, alege pentru pereți nuanțe neutre. Față de masă, husele scaunelor sau vesela roșie contrastează vibrant cu tonurile de bej sau cu auriul pal ale pereților.

Alte şi culori precum verdele sau pastelurile, sunt şi ele atractive pentru bucătărie sau dining room, combinate cu nuanțe calde de roșu, galben și portocaliu. Albastru nu este o alegere grozavă pentru dining deoarece suprimă apetitul. Însă, mici accente albastre, pentru veselă, asociate cu alb și cu galben însorit, pot păstra camera vie și apetisantă.

Tonurile pământii sunt naturale, practice, neutre și pot oricând să fie varianta de rezervă în decorarea bucătăriei și a dining-ului.

Tu ce culoare ai folosit?

 Alexandra Păun

Surse foto:

home-designing.com

getgreenhome.com

balehomedesign.com

3.bp.blogspot.com