Descoperiri pe care ştiinţa nu le-a putut explica

Ne place să ne considerăm superiori celor care au trăit acum mii de ani, datorită tehnologiei avansate şi a comfortului în care ne răsfăţăm. Dar ei, deşi nu aveau decât case din noroi şi răceli care i-au omorât, au lăsat în urmă artefacte care dau bătăi de cap celor mai mari savanţi ai zilelor noastre. Iată unele dintre cele mai uimitoare descoperiri pe care ştiinţa nu le-a putut da de cap.

1. Manuscrisul Voynich – este o carte antică care nici astăzi nu a fost descifrată. Şi nu pare să fie deloc o măzgăleală pentru a induce în eroare sau pentru glume proaste. Este o carte bine organizată cu un scenariu consistent şi cu ilustraţii atent detaliate. Textul pare areprezenta un limbaj cât se poate de natural care chiar semnifică ceva, doar că nimeni nu a mai văzut o asemenea scriere până astăzi. Şi nimeni nu ştie ce poate reprezenta conţinutul ei. Nu există nici o referire istorică despre această carte şi nici măcar când ar fi putut fi scrisă. Nu seamănă cu absolut nimic din istoria pe care noi o ştim până acum. Oare ar putea schimba istoria sau chiar vieţile noastre dacă savanţii ar reuşi să o descifreze? Experţii militari în descifrarea codurilor, criptografi, matematicieni, lingvişti, oameni care au fost plătiţi să descifreze textul,  au fost puşi în faţa imposibilităţii de a descifra chiar şi un cuvânt. După cum vă imaginaţi, soluţii de descifrare au fost propuse în toate cazurile, de la soluţii rezonabile până la cele mai mari aiureli. Unii spun că este nevoie de o cheie pentru a fi descifrat, alţii că este o farsă iar alţii spun că e glossolalia – arta de a vorbi sau a scrie ceva ce nu înțelegi, dar care este canalizată de Dumnezeu sau de extraterestri sau orice altceva superior nouă.

2.      Mecanismul Antikythera – este o maşinărie veche ce datează din anul 100 î.Hr. complicat care a fost găsit în urma unui naufragiu ce a avut loc în apropiere de Grecia. Mecanismul Antikythera conține unelte și structuri care au fost găsite în tehnologie peste 1000 de ani, când musulmanii şi chinezii erau ocupaţi să inventeze nimicuri în timp ce europenii se omorau între ei. Dar de ce nu poate fi misterul elucidat? în primul rând, savanţii nu se pot hotărî ce origine are acest mecanism sau cine l-ar fi putut proiecta. Unii sunt de părere că este de origine greacă deoarece instrucţiunile notate pe mecanism sunt în limba greacă, dar cercetările serioase sunt de părere că acest mecanism a fost creat în Sicilia. Se presupune că acest mecanism era folosit în astronomie. La acea perioadă, însă, nu erau conoscute mişcările planetelor şi nici legi de astronomie elaborate. Cu alte cuvinte, mecanismul Antikythera avea funcţii care pentru acea viaţă erau de neînţeles şi având scopuri mecanice care explicau navigarea unei nave cât şi numărul de funcţii şi setări pe care acest mecanism îl avea.

3. Conductele Baigong – Într-o zonă a Chinei care nu este populată mai deloc de oameni ca să nu mai vorbim de existenţa industriei, există trei deschideri triunghiulare misterioase pe partea de sus a unui munte care conține sute de conducte vechi de fier ruginite, de origine necunoscută. Unele dintre conductele merg adânc în munte.  Alte conducte intră într-un lac din apropiere cu apă sărată. Există mai multe conducte în lac, și multe altele care duc în munte spre est-vest, de-a lungul malul lacului. Majoritatea conductelor măsoară mai mult de 40 cm în diametru şi sunt de dimensiuni uniforme. Şi care ar fi misterul? Misterul este că arheologii au datat originile acestor conducte într-o perioadă în care oamenii încă îşi dădeau seama cum să folosească focul, fiind imposibilă apariţia lor acolo datorită oamenilor. Şi mai ciudat este faptul că aceste conducte sunt curate, nu au resturi de absolut nimic în ele, în ciuda faptului că sunt mai în vârstă decât chiar Zeus. Acest lucru sugerează că ele nu au fost pur şi simplu puse acolo ci au servit la ceva anume. Dar la ce, având în vedere faptul că muntele oferă nişte condiţii extrem de precare vieţii umane. Există anumite facţiuni care sunt ferm convinse că aceste conducte au fost utilizate în scopuri extraterestre, un laborator antic de astronomie extraterestră sau chiar locul de lansare al navelor spaţiale extraterestre. Acest lucru este posibil, deoarece conductele conţin un procent de dioxid de siliciu asemănător cu cel existent pe Marte. Desigur, mulţi sunt de părere că este o farsă dar trebuie să luăm în considerare faptul că nu te poţi duce în China oricând să amplasezi nişte conducte fără ştirea guvernului şi să pleci de acolo fără a fi observat de nimeni.

                                                                                                                                                            Cârstocea Ana

Sursă foto: www.lovendal.net