Facem o seară de bowling?

Practica regulată este singura cale prin care să îți îmbunătăţești jocul de bowling. Procesul de învăţare va fi mai rapid dacă înveți tehnicile corecte de la un ghid de bowling sau antrenor.

Unul dintre cele mai bune moduri de a practica bowling este de a vă înscrie într-o ligă de bowling. Angajarea activă într-o ligă va contribui la îmbunătăţirea abilităţilor de bowling, precum şi la îmbunătățirea jocului, în general.

Când practici un joc de bowling, este mai bine să o faci folosind bila cea mai potrivită. Aceasta va avea cel mai mare impact asupra jocului, așadar, cei implicați trebuie să găsească o bilă de bowling perfectă pentru jocul lor individual.

O bilă care nu se potrivește cu degetele, una care este prea ușoară sau dimpotrivă, prea grea, poate afecta un joc de bowling așa cum o face, de asemenea, o bilă care nu este suficient de netedă.

Atunci când cineva joacă bowling, este importat să se concentreze pe o tehnică pe care o poate controla, în funcție de experiența fiecăruia.

Jucătorii profesioniști folosesc abordarea în cinci pași, care poate să nu fie potrivită pentru toți amatorii jocului. Abordarea în patru pași poate fi potrivită pentru aceștia, dar această abordare aparent simplă încă necesită practicarea cu o tehnică corectă. Jucătorii ar trebui să practice o abordare fină și practicarea făcând paşi mici înainte de eliberare.

Practicarea tehnicilor de bowling necesită, de asemenea, ca jucătorii să lucreze la modul în care ei rostogolesc bila. Ea ar trebui să fie rulată, nu aruncată.

Jucătorii ar trebui să ştie să distingă între o bilă aruncată şi una rostogolită, şi ar trebui să practice rularea. O bilă care este aruncată pe bandă va aluneca, în timp ce una care este rulată va rula pe banda.

Mulţi jucători petrec nenumarate ore practicând tehnica lor la rulare. O bilă care se rostogoleşte pe bandă dă rezultate mai bune decât una care alunecă pe bandă.

În timpul antrenamentului, jucătorii trebuie să își analizeze finețea loviturii, precum și tehnicile de bowling.

Loviturile bune pot fi simțite de jucătorii care se antrenează și ar trebui practicate cât mai mult posibil. Jucătorii ar trebui să noteze cele mai bune lovituri, sau să le memoreze, pentru ca aceste lovituri pot fi repetate.

Vizualizarea, o tehnică mentală, care este adesea folosită de jucătorii profesioniști, poate fi folosită în cazul în care banda nu este disponibilă pentru a se practica pe ea. Folosirea minţii pentru a optimiza cele mai bune lovituri este o modalitate bună de a învăţa cum joci bowling mai bine şi mai consecvent.

Există mai multe sfaturi de bowling şi tehnici de reţinut atunci când practici, iar acestea te vor ajuta să îți îmbunătăţești abilităţile şi există, de asemenea, câţiva paşi de urmat atunci când vă antrenați.

În primul rând, jucătorii trebuie să găsească un loc potrivit pentru a practica jocul. Antrenamentul se poate desfășura pe faianță, parchet sau orice similar cu o banda de bowling.

După aceea, jucătorii trebuie să marcheze punctele lor de pornire. Pozițiile de start sunt marcate printr-un „T” trasat cu o bandă.

Degetele jucătorului de bowling trebuie să fie în partea superioară a T-ului, pentru a putea fi marcat punctul de start. Este ideal ca prima dată să descoperi pasul ideal până la T, pentru a putea marca cel mai bine punctul de start.

Practică primul pas după această abordare,  în timp ce vizualizezi o lovitură de bowling.

Progresiv, jucătorii trebuie să poată să practice pașii fără să se uite în jos la semn pentru a-și asigura plasarea corectă a picioarelor.

Cei mai mulţi oameni nu sunt în mod natural buni la fiecare lovitură care există în bowling, dar, cu practică, loviturile se pot îmbunătăţi. Dacă puteţi învăţa să utilizați o combinaţie de lovituri, vă veți îmbunătăţi jocul de bowling foarte mult.

Unde poți practica Bowling în București?

IDM Club

Vizavi de campusul studențesc Regie, pe Splaiul Independentei 319B, sector 6 se află centrul care dispune de 14 piste de bowling Brunswick. Aici se organizează diferite turnee cu premii, promoțiile sunt la ele acasă, iar atmosfera te va ajuta să îți mărești șansele de „Strike”.

Rock & Roll Bowling

Puțin mai mic decât primul club, acest loc are 11 piste de bowling din material sintetic și tabele de scor computerizate, toate fiind amenajate pentru ca tu, familia și prietenii tăi să se simtă cât mai bine.

Clubul se află pe Calea Vitan, în Mall București, la etajul 2 și are program de luni până duminică între orele 10.00– 00.00.

Split Club

Cu 8 piste, clubul își are deschise porțile până târziu, orarul prezentându-se astfel: Luni – Joi: 10:00 – 02:00, Vineri – Duminica: 10:00 – 04:00.

Clubul e află amplasat pe Şos. Olteniţei nr. 2, sector 4 Bucureşti, Complex CITY MALL, la etajul 3.

Club Texas

Acesta se află tot în complexul studențesc Regie, Splaiul Independenței, la numărul 290. Dispune de piste de bowling Brunswick, iar orarul este unul favorabil oricărui doritor, luni până duminică, între orele 9.00- 05.00.

Alte locații: Play Planet, Funland.

Alexandra Ghiță

Surse foto:

lynneslittlecorner.blogspot.com

wellness.byu.edu

www.lincolnbowl.co.uk