Disneyland Paris – tărâmul poveștilor nemuritoare

Cine a zis că poveștile nu pot fi întâlnite decât în cărțile cu coperți groase și pline de praf, rătăcite pe rafturile bibliotecii sau în vreo cutie uitată în podul casei? Ce ai zice de o vacanță petrecută printre personajele poveștilor copilăriei tale și printre castelele prinților și prințeselor din desenele animate. Stai liniștit, nu avem de gând să te închindem printr-un abracadabra într-una din cărțile de povești și să te lăsam să rătăcești în lumea fantasticului. Un oraș prin definiție fantastic, Parisul găzduiește la o distanță de doar 30 km de centrul său un tărâm al poveștiilor și poveștioarelor, cunoscutul Disneyland Paris.

Disney este un loc minunat unde copiii pot petrece o vacanță ruptă din paginile cărțiilor de basm. Însă cine a zis că doar copiii sunt primiți acolo? Există suficient loc și pentru părinți care cândva au fost și ei copii. Principalele atracții ale Disneyland-ului sunt Disnyland Park și Walt Disney Studious, situate una lângă alta cu intrări diferite. Aici vei întâlni personaje din desene animate și povești precum Mickey Mouse, Minnie, Pluto, Donald Duck, Alba ca Zăpada, Pinochio, Frumoasa din Pădurea Adormită. Pe lânga cele două parcuri, Disney cuprinde hoteluri, cinematografe, restaurante și un teren de golf, toate concepute pentru a profita din plin de vacanță.

Deși ai putea crede că o vacanță într-o lume a fantasticului este destul de costisitoare, lucrurile nu stau chiar așa. Dacă îți vei planifica din timp o excursie în lumea Disney, vei putea beneficia de costuri mai mici prin intermediul reducerilor sau al voucherilor oferite de către agențiile de turism. În ceea ce privște cazarea, ai două posibilități. Te poți caza într-un din camerele pe care parcul ți-l pune la dispoziție, având astfel intrare gratuită în toate locațiile, un program mai mare decât al celorlalți turiști, dar și de un autobuz gratuit pentru deplasare. Dacă nu vrei să rămâi prins în lumea fantasticului, există și o altă posibilitate de cazare în orașele din jurul parcului. Deși prețul camerelor este mai mic, nu vei putea beneficia de ofertele și reducerile puse la dispoziție de către Disney pentru vizitatorii săi.

Odata ajunși la destinatie, veți fi captați de minunata lume a basmelor. Întalnirea cu personajele din desenele animate este, cu siguranță, una emoționantă. Să faci poza cu Mickey&Co sau sa îți cunoști zânele este, pe departe, o experiență care merită traită la orice vârstă. Disneyland Paris este cel mai mare parc tematic, dar și cel mai râvnit ca obiectiv turistic pentru copii și părinți. O dată pe zi au loc parade, spectacole, dar si multe alte show-uri de divertisment. Toate informațiile despre evenimentele zilnice le puteți afla de la intrarea în parc în pliantele pe care le veți avea la dispiziție,  iar dacă îți este frică să nu te pierzi în pădurea Frumoasei Adormite sau printre castelele prinților și prințeselor din basme, veți găsi hărți îndrumătoare pentru turiști. Disneyland Paris este atât de mare, încât trebuiesc mai multe zile pentru a-l vizita. Pentru a nuface din această excursie o vacanșă expuizantă este de recomandat sa planificați excursia în timpul săptămânii. Weekendurile înseamnă cozi interminabile și aglomerație, ceea ce  răpește din farmecul acestui loc și  timpul destinat distracției

Cu o arhitectură aparte parcă desprinsă din cărțile de povești,  în parc poți găți distracții pentru toate vârstele. Întotdeauna cu zambetul pe buze si la dispozitia turistilor, personalul parcului este primitor și gată să îți spună secretele acestui tărâm. Dacă doriți să vizitați și Parisul, acesta este foarte aproape. Un metrou vă este pus la dispoziție de la intrarea în parc, până la Turnul Eiffel. De asemenea, există și alte destinații turistice în imprejurimi de care merită să profitați.

Legate de prețurile unei astfel de vacanțe, acestea nu sunt atât de exorbitante precum s-ar crede. Pentru ambele parcuri, biletele pentru o zi costă 69 de Euro pentru adulți și 62 de Euro pentru copii. Dacă dorești să stai mai mult decât o zi, există bilete și pentru 2 zile ale căror prețuri ajung până la 122 euro pentru adulți și 109 Euro pentru copii, iar în cazul unei excursii de 3 zile – 151 Euro biletul pentru adulți și 130 Euro biletul pentru copii. În situația în care, vă doriți să vă petreceți mai mult de 3 zile în parcurile Disney este de preferat să vă faceți un pașaport. Există pașaportul Fantasty cu acces în 335 de zile la ambele parcuri Disney care costă 139 Euro și pașaportul Dream, cu aces în 365 de zile din an care costă 199 de Euro.

Așadar, a fost odată ca niciodată un loc, nu departe de centrul Parisului…

Material realizat de Ionela C. Vacaru

Sursa foto: pinterest.com