Diwali, festivalul luminilor și începutul noului an hindus, poate fi sărbătorit anul acesta în cadrul Indian Food Festival, ce va avea loc în perioada 12 – 25 noiembrie la Crowne Plaza România. Evenimentul își propune să promoveze mâncarea tradițională specifică regiunilor din India cunoscute pentru savoarea culinară, cum ar fi Goa și Mumbai și să ofere vizitatorilor săi o aventură senzorială de neuitat.
Diwali, care în traducere liberă înseamnă rând de lămpi, este o importantă sărbătoare hindusă ce reunește familiile an de an și reprezintă triumful binelui asupra răului. Obiceiul cere ca în această perioadă să se aprindă în mod simbolic cât mai multe lămpi, în semn de bucurie. Sărbătoarea va fi celebratată în România de către Crowne Plaza Bucureşti printr-o incursiune a simţurilor culinare.
Delicioasele mâncăruri tradiţionale vor fi preparate chiar de master chef-ul Crowne Plaza Bucureşti, Ashlie Dias, un expert al bucătăriei indiene, acesta fiind originar chiar din Mumbai, India. Câteva dintre delicioasele preparate care vor răsfăţa simţurile culinare ale doritorilor vor fi: Tandoori Chicken – pui marinat în pastă de usturoi și ghimbir, iaurt și condimente, Chicken Biryani – bucăți suculente de pui și orez basmati gătite cu șofran și apă de trandafiri, Seafood peri peri – creveți, midii, calamar și Chilli, cu sos și Bebinca – straturi subțiri de clătite din lapte de cocos.
Diversitate este cuvântul care descrie cel mai bine India, dar și bucătăria indiană. Fiecare regiune are reţetele şi condimentele ei specifice dar au în comun explozia de arome pe care o poți experimenta. Deși populația este în mare parte vegetariană, se consumă și carne. Pe langa aromele unice,un alt motiv pentru care ai putea să iubești mâncarea indiană este faptul că se încadrează în categoria mâncărurilor picante.
Iubitorii aventurilor culinare pot să experimenteze bucătăria indiană, alegând între mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet , dar şi un Sunday Brunch inspirat din bucătaria indiană, duminica 18 si 25 noiembrie, de la ora 12.30pm la ora 16.30pm. În plus, cei ce vor să îşi exprime creativitatea pot învăţa noi tehnici de gătit in cadrul lecţiilor culinare susţine chiar de master chef-ul indiasn Ashlie Dias, ce vor avea loc joi, 15 noiembrie, începând cu ora 18:00.
Indian Food Festival face parte dintr-o serie de evenimente dedicate bucătăriei asiatice organizate de Crowne Plaza Bucureşti.
Programul detaliat al Indian Food Festival este:
Luni, 12 şi 19 noiembrie:
Prânz – Bufet cu zona dedicată mâncării indiene
Cină – Bufet Indian – Indian BBQ
Marţi, 13 şi 20 noiembrie:
Prânz – Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene
Cină – Bufet Indian – Preparate Mughlai
Miercuri, 14 şi 21 noiembrie:
Prânz – Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene
Cină – Bufet Indian – Preparate Goan
Joi, 15 noiembrie:
Prânz – Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene
Cină – Lecții de gătit şi meniu à la carte cu influenţe indiene
Joi, 22 noiembrie:
Prânz – Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene
Cină – Meniu à la carte cu influenţe indiene
Vineri, 16 şi 23 noiembrie:
Prânz – Bufet cu zona dedicată mâncării indiene
Cină – Meniu à la carte cu influenţe indiene
Sâmbata, 17 şi 24 noiembrie:
Prânz – Meniu à la carte cu influenţe indiene
Cină – Meniu à la carte cu influenţe indiene
Duminică, 18 şi 25 noiembrie:
Prânz – Sunday Brunch inspirat din bucătaria indiană
Cină – Meniu à la carte cu influenţe indiene