Eliberează gândirea pozitivă!

Ţi s-a întâmplat vreodată să crezi că ceva va merge rău, deşi nu exista niciun semn care să indice asta? În momentul în care se iveşte o provocare, primul gând care îţi vine în minte este: „Nu o să reuşesc”? Dacă răspunsul este da, înseamnă că ai căzut pradă gândurilor negative.

Dacă ai realiza cât de puternice sunt gândurile tale, nu ai mai gândi niciodată negativ.

Gândurile negative reprezintă principalul obstacol în drumul spre o viaţă încununată de succes. Modul în care ne trăim viaţa este dictat de mintea noastră, aşadar modul în care gândim ne va duce fie pe culmile gloriei, fie într-un abis de incertitudini şi neîncredere.

Deşi trăim într-o lume aflată în fast-motion, trebuie să ne oprim, să analizăm fluxul gândurilor şi să-l îmbunătăţim. Altfel riscăm să ne pierdem într-o mare de aparenţe, iar o problemă oricât de mică se transformă într-un adevărat coşmar.

Gândirea negativă reprezintă un obiect de studiu pentru psihologi renumiţi, precum Profesorul Aaron Beck de la Universitatea Pennsylvania. Acesta consideră că depresia este rezultatul unei viziuni negative asupra propriei persoane, asupra lumii şi a viitorului. Aşadar, gândirea negativă are un impact puternic asupra noastră. Însă aceasta nu reprezintă o stare permanentă. Ne putem îmbunătăţi semnificativ viaţa, rupând acest cerc vicios al gândurilor negative.

În continuare vă vom oferi câteva sfaturi care vă vor ajuta în lupta cu gândurile negative.

Conştientizează

Pentru a reuşi să scapi de gândurile negative, trebuie să le conştientizezi. Nu poţi scăpa de ceva despre care nu ştii că există. Aşadar, dacă te simţi extenuat, abătut şi ţi se pare că niciun lucru nu merge conform planului, ar trebui să iei în considerare şi această variantă.

Etichetează

Zilnic, mii de gânduri ne trec prin minte, de aceea este important să ştii să le etichetezi. Astfel, vei reuşi să identifici gândurile negative din acea mulţime şi să le elimini. Odată ce devii conştient de acestea, trebuie să iei controlul asupra situaţiei şi să vizualizezi cum îndepărtezi aceste gânduri de tine. Tu stăpâneşti gândurile, nu ele pe tine! Acţionând împotriva acestora, nu ignorându-le, vei reuşi să schimbi ceva.

Hiperbolizează

Primele două etape au reprezentat pregătirea pentru punctul culminant. Pentru a scăpa de gândirea negativă, nu este îndeajuns doar să conştientizezi ce se întâmplă, trebuie să acţionezi în forţă pentru a produce o schimbare. Şi ce metodă este mai bună decât râsul?

Râsul este arma perfectă pentru a combate o atitudine negativă. Orice gând negativ poate fi combătut prin transformarea lui în ceva ridicol. Hiperbolizând temerile noastre, vom realiza cât de absurde şi neîntemeiate au fost. Ducând acele gânduri la extreme, vom conştientiza că ne lăsasem pradă gândirii negative şi singurii care stăteau în calea succesului nostru, eram noi.

Fii recunoscător

Stai liniştit o secundă şi observă că nimic din ceea ce ţi-ai închipuit nu s-a întâmplat. Gândeşte-te că lucrurile ar fi putut fi mult mai rele, însă nu au fost. Trebuie să fii recunoscător pentru aceste momente. În momentul în care devii recunoscător pentru ceea ce ai, un nou orizont se deschide în faţa ta.

Lucrurile par mai luminoase acum. În momentul în care înveţi să etichetezi gândurile rele şi  pe cele bune, te vei putea concentra pe eliminarea celor rele şi pe aprecierea celorlalte. Acela este momentul în care un dezastru se transformă într-o nouă oportunitate, un nou început la care nici nu visai.

O persoană care fuge de temerile sale, este o persoană a cărei fericire este limitată. O persoană care recunoaşte aceste gânduri negative şi face eforturi pentru a le înlocui cu gânduri pozitive, este o persoană care se află în control, o persoană care are acces la fericire nelimitată.

Tu din ce categorie faci parte?

Andreea Bocriş

 Surse foto:

funnycrave.com

http://www.themillionairesecrets.net