Epilare definitivă. Epilare laser. Epilare IPL. Fotoepilare.

Epilare definitivă. Epilare laser. Epilare IPL. Fotoepilare. Cum să te descurci printre atâţia termeni de specialitate? Cine te ajută şi cum alegi clinica cea mai potrivită? Şi cel mai important, după ce criterii te ghidezi? Ne-am interesat şi iată ce am aflat: Coquette Beauty.

Clinique deţine 3 clinici proprii, nefrancizate, în 3 oraşe: Bucureşti, Cluj, Constanţa şi este expertul în epilare definitivă medicală din România, care s-a ocupat în ultimii 8 ani şi jumătate de educarea publicului interesat în epilarea modernă medicală.

„Majoritatea cabinetelor cosmetice oferă tehnologia IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine, motiv pentru care nici perfomanţele nu sunt la fel de uimitoare ca în cazul unui laser de top şi bine ales. Gândiţi-vă că un laser performant costă în jurul a 100.000 euro, în timp ce un echipament IPL costă uneori chiar şi 5.000 euro. Sigur că există şi IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top, cum este şi Coquette, deţin astfel de echipamente. Deşi există aceste diferenţe de preţ între costurile echipamentelor, la clinicile Coquette tratamentele de epilare definitivă cu laser au preţ de tratamente IPL, adică 1000 de euro, cost de fabrică. Cu alte cuvinte la Coquette te dai cu un Rolls Royce, dar plăteşti un Logan”, a explicat dr. Andreea Iftimie, medic estetician şi manager medical al clinicii Coquette.

Există epilare definitivă fără durere?

În general, epilarea definitivă nu este complet lipsită de durere. Senzaţia pe care o aveţi în timpul tratamentului este de uşoară pişcătură, ca de bandă de elastic şi de căldură. Fiecare fir de păr ce absoarbe energia luminoasă se încălzeşte până la 70 de grade Celsius şi astfel trimite cortexului cerebral semnalul de senzaţie la limita celei dureroase. O mai mare densitate de fire, precum şi fire de păr mai groase şi mai închise la culoare se reflectă într-o senzaţie mai intensă în timpul tratamentului. De aceea, bărbaţii ce trec prin această procedură resimt un disconfort mai mare decât femeile, din cauză că părul corporal masculin este în general mai gros decât cel feminin.

„Cu toate acestea epilarea cu IPL este mai dureroasă decât epilarea cu laser deoarece procesul este neselectiv, are o putere mai redusă, care se pierde în mai multe direcţii. De aceea, procedura este mai puţin eficientă decât cea cu laser fiind necesare mai multe şedinţe. În plus, distrugerea rădăcinii firului de păr se produce prin ridicarea selectivă a temperaturii melaninei din firul de păr, rezultând coagularea proteinelor pe care acesta le conţine. Acest lucru înseamnă că ţesutul înconjurător trebuie protejat de căldură, iar acest lucru se face prin răcirea concomitentă a aparatului şi a pielii. Cea mai indicată metodă de răcire este cea cu criogen, în detrimentul răcirii cu aer sau cu gheaţă, deaorece criogenul este pulverizat automat cu fiecare puls aplicat pe zona de îndepărtare a părului nedorit.” a adăugat dr. Andreea Iftimie, medic estetician şi manager medical al clinicii Coquette.

Care sistem este până la urmă cel mai bun?

Niciun sistem nu se potriveşte tuturor pacienţilor. Fotoepilarea eficientă necesită combinarea a 2-3 sisteme pentru a obţine efecte maxime pentru majoritatea tipurilor de păr şi piele. Caracteristicile firului de păr se pot schimba pe durata tratamentului de la gros la fin, ceea ce poate conduce la schimbarea echipamentului şi parametrilor cu care se lucrează.

Persoanele cu un contrast cât mai mare între culoarea pielii şi a părului vor avea mai mult succes folosind laserul. De asemenea, firul de păr mai gros dă rezultate mult mai bune în cazul laserului, decât în cazul IPL, la fel cum se întâmplă şi în cazul gambelor şi zonelor bikini şi axilă. În principiu toate zonele care sunt mai dense în păr răspund mai bine la epilarea laser decât IPL.

„Capcanele cel mai des întâlnite pe care clienţii nu le sesizează sunt fie preţurile mult prea mici, fie preţul unic pentru toate zonele corpului sau garantarea rezultatelor după 3-5 şedinte ori folosirea sintagmelor de tipul <>. Există într-adevăr zone precum perciunii, mustaţa, bărbia, unde un preţ similar este corect, dar pentru spate, abdomen, braţe sau fese, preţul şedinţei este în mod natural mai ridicat, deoarece zona acoperită este mult mai mare şi automat şi timpul de lucru.

Recomandăm clienţilor ca orice epilare definitivă să fie precedată de un consult de evaluare prin care se poate stabili exact ce tip de epilare li se potriveşte. Experienţa îndelungată şi extinsă pe multe cazuri de pacienţi trataţi ne permite să evaluăm şi să controlăm cu cea mai mare acurateţe posibilă procesul de epilare definitivă. Şi toate acestea la preţuri care să transforme acest procedeu într-un demers estetic firesc, fără a avea dimensiunea de lux”, a completat dr. Andreea Iftimie.

Despre Coquette Beauty Clinique
Coquette Beauty Clinique şi-a asumat încă de la deschiderea primei clinici în Bucureşti, în anul 2003, statutul de clinică monospecializată în tratamentul de epilare definitivă şi de promotor şi educator al acestui tratament. Dedicându-şi toată atenţia, resursele şi expertiza medicală tratamentului de epilare defintivă, clinica Coquette este considerată atât în mediile medicale, cât şi în cele non-medicale, expertul în epilare. În anul 2005, respectiv 2008, Coquette a mai deschis două clinici de epilare definitivă la Cluj şi Constanţa, dispunând de toate tipurile de lasere pentru toate tipurile de piele şi păr. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.coquette.ro şi www.epilare-definitiva.ro