Frog Cupcakes

Dacă ai poftă de ceva dulce şi simplu de făcut, dar care să aibă un aspect deosebit îţi sugerez cupcakes sub formă de broscuţe.

Ai nevoie de o tavă mai mare, forme pentru cupcakes (găseşti în supermaket hârtie colorată cu diferite imprimeuri) şi pungi de plastic pe care le foloseşti pentru a orna partea de sus a cupcake-ului.

Ingrediente:

– 2 ouă
– 2 + 1/2 căni faină
– 1 + 1/2 căni zahăr
– 1 cană de lapte
– 1 pliculeţ praf de copt
– 1 vârf de cuţit de sare
– o linguriţă de esenţă (rom, portocoală, lămâie, vanilie sau migdale)

Toate ingredientele se vor pune în mixer. Între timp se pune tava cu formele de hârtie la încălzit în cuptor aproximativ 5 minute. Amestecul trebuie să aibă un aspect omogen înainte de a fi turnat în forme. Aluatul nu trebuie turnat până sus, deoarece va creşte foarte mult. În aluatul proaspăt turnat se vor pune nişte fulgi de ciocolată sau chiar fructe(cireşe, coacăze, vişine, nuci etc.). Se lasă cam 15 -20 de minute în cuptor, până ce cupcake-urile capătă un aspect rumenit. Apoi urmează partea creativă.  Ai nevoie de cremă albă şi colorant ( verde roşu şi negru) pentru a crea broscuţa. Aici o să ai nevoie de pungutele de ornat. Gata ai obţinut un desert simplu şi deosebit din puct de vedere vizual.

Cristina Mîrzoi

Sursă foto: saraatthesweetlife.blogspot.ro