Dacă doriţi să vă delectaţi cu un desert delicios în week-endul care se apropie cu paşi repezi, vă propunem o reţetă simplă şi gustoasă care se prepară într-un timp scurt.
Ingrediente:
– 150g biscuiţi digestivi
– 50g unt
– 300g brânză philadelphia
– 5ooml iaurt natural
– 4 ouă
– 5 linguri făină albă
– 12 linguri zahăr
– 300g gem de capşuni
Mod de preparare:
Pentru baza:
1. Se sfărâmă cat mai fin biscuitii, se topeşte untul şi se amestecă cu biscuitii sfărâmaţi.
2. Această pastă se pune pe fundul unei forme largi pentru cuptor, unsă cu unt şi făină.
Pentru umplutura:
1. Într-un castron se pune brânza, iaurtul, ouăle, făina şi zahărul şi se amestecă bine cu blenderul până se obţine o cremă.
2. Această cremă se pune deasupra bazei de biscuiţi, se bagă la cuptorul încins la 180 grade pentru 35-40 min (se probează cu o scobitoare dacă este gata).
3. Se scoate din cuptor, se punem prăjitura pe un platou de mărimea formei după care se pune deasupra un strat de gem de căpşune.
4. Această prajitură se serveşte rece însoţită de un suc natural de fructe. Se poate face şi cu alte feluri de gem (zmeură, caise, cireşe sau piersici).
Sursă foto: www.google.com