Humus de mazăre și fasole cu brânză de capră

Timp de preparare: 5 minute

Gata în: 7 minute

Ingrediente

–          300 g mazăre (proaspătă sau congelată)

–          300 g păstăi de fasole (proaspătă sau congelată)

–          4 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui

–          2 căței de usturoi

–          coaja de la 2 lămâi și sucul de la 1 lâmăie

–          2 linguri de ulei extravirgin

Mod de preparare

Pas 1: Se fierb mazărea și fasolea într-o oală cu apă sărată timp de 3 minute după care se lasă la scurs timp de un minut și se trec prin apă rece. După această operațiune se lasă din nou la scurs.

Pas 2: Pune cele patru linguri de ulei într-o tigaie și după ce se încălzește ușor adăugați usturoiul. Lăsă-le în tigaie timp de 3 minute până când usturoiul se înmoaie și nu este foarte arămiu.

Pas 3: Pune fasolea, mazărea și coaja de lămâie într-un blender pentru a le toca, după care adăuga-le într-un bol alături de usturoiul prăjit în ulei. Nu uita de zeama de lămâie, sarea de mare și ligura de ulei de măsline extra-virgin.

Pas 4. Pentru a servi, ai nevoie de câteva felii de toast peste care începi să întinzi brânza de capră răzuită. Peste fiecare felie de toast adăugă câte o lingură din humusul pregătit anterior, pe care o poți stropi cu puțin ulei de măsline și piper negru. Dacă dorești să ai parte de o gustare cu un aspect mai atractiv, poți adăuga un lăstar de mazăre peste fiecare felie de tost pregătită.

Poftă bună!

Sursa: bbcgoodfood.com