Identifică prietenii toxici din viaţa ta

O legătură stabilă de dragoste se instalează în viaţa ta cu mai multe responsabilităţi. Dacă te vei căsători, vei avea tendinţa să răreşti ieşirile cu prietenele, în favoarea serilor cu partenerul tău.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi cu desăvârşire să activităţi în afara unei relaţii amoroase, însă există câteva tipologii de persoane pe care ar fi bine să le ocoleşti, din simplul motiv că îţi vor oferi o companie pesimistă, ca un nor gigantic pe cerul tău senin.  Aceştia sunt prietenii toxici.

Cu siguranţă ai identificat deja, mental, câţiva amici cu potenţial toxic, începând cu leneşul acela care nu are niciodată un job, care se consideră boem şi căruia îi place să lenevească zilnic pe canapeaua ta din sufragerie, cu telecomanda în mână, uitând să mai plece acasă, până la prietena care aruncă ocheade cu subînţeles bărbaţilor pe care tu îi placi.

Iată ce tipuri de oameni îţi poluează viaţa, voit sau nu:

Cuplul competitiv: acel tip de parteneri care profită de fiecare moment în care vă întâlniţi, ca să vă spună cât de minunată este relaţia lor. În timp ce ţie nici că ar putea să îţi pese mai puţin dacă ea a primit un colier cu diamante, sau dacă vacanţa lor luxoasă de vara viitoare, va fi în Buenos Aires sau în Dubai, prietena ta se laudă până şi cu cele peste zece partide de sex de care are parte săptămânal.

Cu siguranţă că nu ai nevoie de un asemenea fel de energie în viaţa ta, sau de prieteni care nu se pot bucura pentru tine decât în momentul în care simt că duc o existenţă mai picantă decât a ta. Şi până la urmă, un cuplu cu adevărat fericit, chiar ar simţi nevoia de competiţie permanentă?

Soţia uşuratică: te-ai putea gândi că, odată căsătorită, o femeie poate renunţa la obiceiurile deplasate din timpul burlăciei, precum flirtul cu partenerii altora. Există persoane care îşi alimentează  însă pornirile tenebroase odată ce simt că nu ar mai putea da de bănuit, tocmai pentru că lumea le ştie de măritate.

Contrar aparenţelor, în tentativele de flirt ale soţiei altcuiva nu există niciun gram de inocenţă. Afirmaţiile ramân valabile şi în cazul bărbaţilor.

Burlacul/burlăciţa pus/ă pe şotii: la masa celor singuri, prietenii tăi se simt bine în independenţa lor, distrându-se până dimineaţa, mergând la petreceri deşucheate sau mutându-se în Londra pentru şase luni (pur şi simplu).

Pe de altă parte, te bucuri pentru că acea perioadă a vieţii tale a trecut şi că ai căpătat o stabilitate de altă natură, străină lor. Ai avut şi tu momentele tale de rătăcire, dar decât să îţi auzi mereu amicii despre cât de liberi sunt ei comparativ cu tine, ai putea să te bucuri de faptul că tu ai găsit, în sfârşit, pe cineva pentru care ai renunţat la toate căutările pline de incertitudine.

Prietena singură şi care urăşte asta: poate că ultimul ei iubit a înşelat-o sau tocmai ce a fost părăsită. Poate că după foarte mult ghinion in relaţii, nu mai are deloc încredere că s-ar putea căsători vreodată.

Tot ce poţi să faci pentru ea este să o încurajezi verbal, iar dacă te invidiază pentru cât de frumoasă este viaţa ta şi cât de tristă este a ei, încearcă să abaţi discuţia. Dacă nu poţi, îndepărtează-te. Genul acesta de oameni creează frustrări.

 Surse foto:

world-of-love-quotes.com

favim.com