Învață să economiseşti combustibil

Preţul carburanţilor creşte în mod constant spre disperarea şoferilor. Mai jos aveţi câteva sfaturi practice pentru a reduce consumul de combustibil.

Mai puţini kilometri la bord! Dacă ai posibilitatea de a merge la muncă cu un coleg care stă prin apropiere sau cu un vecin care merge în aceaşi direcţie, puteţi să mergeţi împreună, împărţind banii de benzină. Dacă drumul pe care trebuie să îl parcurgi spre muncă e mai scurt, este mai bine să foloseşti mijloacele de transport în comun. Dimineaţa, traficul este foarte încărcat, iar cu metroul călătoria va fi de cinci ori mai rapidă.

Viteză mai mică, dar constantă. Cu cât te încadrezi în limitele legale de viteză cu atât mai bine. Asta nu însemnă că trebuie să te mişti ca un “bătrânel”, dar este mult mai responsabil şi cu ocazia asta reduci consumul de combustibil.

Trebuie să îți menţii maşina într-o condiţie bună! Asta înseamnă să înlocuieşti la timp filtrele de aer si ulei şi utilizarea unui carburant corespunzator tipului de maşină pe care o conduci.

Mai puţine bagaje în portbagaj! Cu cât portbagajul e mai uşor, cu atât consumul de combustibil este mai mic.

Decât să încarci cantităţi mici combustibil zillnic, mai bine umpli tot rezervorul o singură dată. În primul rând, plimbările dese la benzinarie presupun mai mulţi kilometri, deci mai mulţi bani.


Dacă ai viteză, ideal ar fi să închizi geamurile, deoarece scad coeficientul aerodinamic al  maşinii şi sporesc consumul de energie.

Nu lăsa aerul condiţionat să funcţioneze o perioadă foarte lungă, mai ales în oraş, unde traficul este încărcat şi mai mult stai pe loc.

Dacă eşti prins în trafic sau trebuie să staţionezi undeva, ideal este să opreşti motorul.

Nu uita să îţi verifici cauciucurile, dacă sunt puţin dezumflate acestea au capacitatea de a spori consumul de combustibil cu până la 3%.

Cristina Mîrzoi

Surse foto:

motherearthnews.com

arizonafoothillsmagazine.com