Mâncărurile afrodisiace: rețeta pentru o seară de neuitat

Nu de puține ori s-a pus întrebarea dacă este posibil ca mâncarea să aibă efect direct asupra performanțelor sexuale. Cuvântul afrodisiac vine de la Afrodita, zeița frumuseții și a dragostei. Pictura lui Botticelli, Nașterea lui Venus ne-o înfățișează pe aceasta pe o stridie, iar conform legendei, Afrodita urma să dea naștere zeului iubirii carnale, Eros.

Mâncarea afrodisiacă are rolul de a creşte libidoul, de a stimula performanțele sexuale.

Dincolo de supoziții și legende, încă din Antichitate s-a descoperit efectul pe care îl aveau anumite preparate asupra sexualității bărbaților dar şi femeilor, deopotrivă. Să nu uităm că ne referim la o perioadă în care se punea mare accent pe fertilitate.

Mai jos găsiți o listă cu alimente afrodisiace pe care merită să le încercaţi:

1. Anasonul: grecii și romanii credeau că le-ar putea crește libidoul, dacă mâncau semințele acestei plante.

2. Migdalele: au fost considerate, de-a lungul secolelor, un simbol al fertilitații, atribut pus pe seama aromei lor îmbietoare.-

3. Avocado: conține vitamina B6 care stimulează producerea unor hormoni masculini. Este şi un aliment bogat în potasiu, element care are, printre altele, rolul de a regulariza secreția de hormoni tiroidieni.

4. Sparanghelul este un aliment cu multiple roluri, cel afrodisiac fiind doar unul dintre ele. Bogat în vitamina E, stimulează glandele aparatului genital ducând la creșterea libidoului precum și a feritilității.

5. Bananele sunt considerate printre cele mai afrodisiace alimente și este de înțeles de ce, numai privindu-le. În plus conținutul ridicat de potasiu si vitamine din complexul B fac ca acestea să fie extrem de eficiente în procesul producerii de hormoni sexuali.

6. Ardeii iuți cresc bătăile inimii accelerând fluxul sangvin. Într-un mediu potrivit pot fi chiar stimulentul de care ai nevoie.

7. Busuiocul este considerat regele mirodenilor, însuși termenul provine din grecescul „basileus” cuvânt care înseamna rege. Uleiurile esenţiale îi dau o arome ce trezeşte nu numai apetitul culinar…

8. Ciocolata, poate cel mai iubit aliment, are o realizare în plus pe listă. Cacaoa este bogata în antioxidanți, dar este şi responsabilă cu eliberarea unui hormon asemănator endorfinelor, care lasă o senzație euforică.

9. Smochinele: sunt multe legende ce se vehiculează în jurul acestui delicios aliment, el fiind prezent în Biblie și în mitologia multor popoare. Se spune că Șarpele ar fi tentat-o pe Eva cu o smochina și nu cu un măr. Tradițional, smochinele sunt considerate afrodisiace, datorită asemănării dintre jumătatea unei smochine si vulvă.

10. Cafeaua este un excitant al sistemului nervos. În cantități mici este benefică dar în cantități mari poate avea efecte nedorite precum tahicardia sau depresia.

11. Vinul roșu te eliberează de inhibiții. Ai grijă să nu exagerezi, altfel te vei alege cu amețeală și mahmureală.

12. Stridiile erau considerate de greci drept alimente afrodisiace, prin definiție. Aspectul lor, dar și faptul că sunt bogate în zinc, le fac perfecte pentru o cină romantică.

Daniela Podaru

Surse foto:

treehugger.com

confessionsofakitchenwitch.com