MIHAELA BUNEA – UN STIL DE VIATA DETERMINAT DE PASIUNE

Mihaela Bunea este un om frumos, un om pasionat, care zi de zi prin ceea ce face schimba vieti si motiveaza. Este un antrenor personal care stie sa lucreze cu oamenii, care stie ca rezultatele cele mai bune vin din motivatie si efort sustinut si care inainte de toate te invata. Te invata cum sa lucrezi corect, cum sa te alimentezi si cum poti lucra cu tine insati ca sa iti depasesti limitele.

img_11471. Mihaela, ti-ai facut recent un blog. Care a fost motivatia ta si ce iti doresti de la acest nou canal de comunicare?

Dorinta de a ajunge la cat mai multi oameni cu informatii diverse si exacte. Site-ul promoveaza ideea de Wellness Coaching, adica ofera instrumentele necesare atingerii starii de Wellbeing, starea in care te simti bine in corpul tau si esti linistit mental, atat cat se poate in lumea in care traim. Incerc sa scriu in asa fel incat sa fie pe intelesul tuturor, accesibil si direct, incat comunicarea sa fie cat mai usoara.

2. Care sunt subiectele pe care le vei aborda si cum vezi tu interactiunea cu cititorii?

Abordez subiecte precum: detoxifierea, antrenamentul, nutritia, suplimentele, terapia posturala (diferite afectiuni ale spatelui si cum sa le ameliorezi), motivatia, ingrijirea. De asemenea am si o sectiune de recomandari, de ex locuri in care poti manca sanatos si cea de programe. Acestea urmeaza sa le lansez in curand, fiind o varianta de mijloc intre clasele de grup si antrenamentul personal.  Comunicarea cu cititorii vreau sa fie una cat mai interactiva si degajata, nu in ultimul rand, constanta. Imi doresc sa isi gaseasca aici, in primul rand, motivatia de a trece la un stil de viata sanatos si apoi bazele pe care sa il construiasca.

img_8781

3. Tu incurajezi sportul ca pe un stil de viata nu ca pe un instrument de slabit, vorbeste-mi putin despre aceasta abordare si despre diferenta de rezultate, daca exista!

Oamenilor cu care lucrez le spun mereu ca slabirea este doar un BONUS. Mai importante sunt celelalte beneficii pe care un stil de viata activ le ofera si acelea sunt de luat in seama. O data ce ai inceput un program regulat de exercitii fizice POTRIVIT PENTRU TINE, important e sa te obisnuiesti si sa inceapa sa-ti faca placere, sa capeti o dependenta de miscare, sa constientizezi starea de bine de dupa, pentru ca in acest caz pierderea kg vine inevitabil si pe termen lung, fara fluctuatii care sa-ti dea organismul peste cap. Initierea in acest stil de viata trebuie facuta treptat si cu rabdare, nu in genul trebuie sa slabesc x kg pana la vara. Nu e sanatos si nu e durabil, chiar te alegi cu efecte secundare. E pacat sa privesti sportul doar ca instrument pt slabit, cand de fapt el ofera atat de multe beneficii.

4. Care este cea mai mare satisfactie pe care o ai tu ca antrenor personal in relatia cu clientii tai?

Rezultatele, bineinteles. Dar nu cele in kg si cm. De partea astea nu-mi fac niciodata griji pentru ca stiu ca vor veni inevitabil in ritmul in care fiecaruia ii este ok sa evolueze. Ma simt multumita cu adevarat atunci cand persoana cu care lucrez imi spune cat de bine se simte dupa ce a lucrat cu mine, mai ales daca inainte considera miscarea o corvoada. Implinirea  este atunci cand persoanele cu care am lucrat NU devin dependente de mine, ca antrenor; cand reusesc sa le motivez indeajuns incat sa isi dea interesul si sa retina informatiile pe care le ofer si sa continue sa le puna in aplicare.

5. Stiu ca din toamna intentionezi sa dezvolti un program de tabere de fitness, la munte cu persoane care isi doresc o saptamana de sport in natura, cu un program si un meniu stabilit de tine, care sunt asteptarile tale si de ce o tabara de fitness si nu de slabit cum e “la moda”?

Nu o tabara in care principalul focus sa fie pe slabit pentru ca ar insemna ca intr-o saptamana sa ii terorizez cu antrenamente si sa ii tin nemancati. Obiectivul meu este sa ii invat ce tip de antrenament si ce program de nutritie li se potriveste fiecaruia in parte, iar toti participantii sa se simta bine pe tot parcursul taberei.

6. Aceste tabere se adreseaza oamenilor care isi doresc sa transforme sportul intr-un stil de viata sau pot reprezenta pentru oricine un inceput, o motivatie de a face sport?

Categoric pentru oricine. Cu atat mai mult pentru cei care nu si-au gasit motivatia. Pe langa antrenamente, in fiecare zi va fi un timp dedicat discutiilor pe diferite teme, inclusiv motivationale.

7. Sa transformi sportul intr-un stil de viata nu e un lucru usor, mai ales pentru cei care nu au interactiune cu sportul, cum ii determini sa adopte un astfel de stil de viata, care este aportul tau?

Nu ii fortez. Nu impun. Nu promit o minune rapida. Pentru ca nu exista. Ofer informatii pe care nu au avut timpul sau prilejul sa le acceseze si sunt alaturi de ei pe tot parcursul drumului spre un stil de viata sanatos.

img_9050

Blogul Mihaelei: www.ishape.ro