Natural şi inovaţie – trenduri pentru hairstyle feminin, în 2012

Anul 2012 a adus un trend de naturaleţe în tot ceea ce înseamnă tunsori pentru femei sau coafuri. Pe de altă parte, a lăsat loc și inovaţiei, mai exact, adaptării părului la coafuri neaşteptate.

Se poartă iar, bob simplu, dar mai ales, bob asimetric, stil adoptat şi de foarte multe vedete din muzică şi film. Tunsoarea de tip bob da şi volum, ajuta o figură în formă de inimă şi, prin asimetrii, se pot crea tot felul de efecte.

Se pot intercala chiar zone de păr ras sau şuviţe vopsite în culori aprinse, se pot face modele mai extravagante sau adaptabile la diverse coafuri. Dacă se lasă şuviţe mai lungi, în faţă, se pot crea, apoi, coafuri romantice, ondulând acele şuviţe sau chiar făcând împletituri.

Se poate trece de la păr lung la bob lăsând şuviţe chiar foarte lungi în anumite zone şi ele devin apoi baza coafurilor de seară sau chiar de podium. Mixul de şuviţe de diverse lungimi este un trend care marchează şi tunsorile de tip bob, dar nu numai.

Părul lung rămâne în continuare în trend şi în 2012, însă inovaţia marchează şi acest tip de coafură prin crearea unei false imagini de păr scurt. Cine are părul lung îşi poate face coafuri în aşa fel încât să mimeze o tunsoare de tip “carre”, “faux carre” sau carre-ul fals. În felul acesta cine are părul lung poate încerca un look cu tunsoare scurtă doar pentru o zi sau câteva ore.

Părul se pliază, se prinde în zona cefei şi apoi se aranjează în aşa fel încât să pară mai scurt.

Alte tendințe ale acestui an sunt accesoriile de păr care combină ingeniozitatea cu aspectul decorativ special. Se folosesc tot felul de accesorii pentru a crea rapid cocuri, împletituri sau pentru a prinde părul atunci când suntem la birou, la sală sau la cocktailuri după birou.

Se poartă eşarfe de păr, broşe, clipsuri, decorate cu pietre sau cu accente metalice, practic nu există limită pentru fantezia cu care poţi crea coafuri accesorizate, chiar plecând şi de la părul scurt.

Tunsorile mai băieţeşti revin în modă, lăsând ceafa liberă, însă permit un breton bogat care se poate ondula, accesoriza sau aranja cu placa, pentru a obţine o coafură foarte feminină şi lejeră. Este frumoasă coafura lansată de Coco Chanel acum mulţi ani, însă care prinde şi astăzi la starurile de cinema sau vedetele din modă.

Cate Blanchett, Carey Mulligan sau Vanessa Hudgens sunt deja vedete care au ales acest gen de coafură, la începutul anului 2012. Acest gen de tunsoare impune o întreţinere atentă şi destul de frecventă, asta înseamnă ca, odată la 4-6 săptămâni să mai treci pe la stilist, pentru a reface tunsoarea.

Ana Maria Tătucu