O cină pentru îndrăgostiţi

Cum Ziua Indrăgostiţilor bate la uşă, iar tu nu ştii încă în ce mod să iţi surprinzi iubitul, Jamie Oliver, faimosul bucătar, v-a pregătit câteva reţete pentru această ocazie specială. Cele 25 de preparate arată delicios şi sunt potrivite pentru toate gusturile. Însă dacă eşti o persoană pentru care timpul nu este tocmai un bun prieten, atunci îţi recomand urmatorul meniu:

 

Platoul italian antipasto

Pentru acest platou ai nevoie de 2 bucăţi de mozzarella, taiate pe jumătate, 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tăiat fin, 20 de felii de prosciutto crudo, câteva anghinare, roşii deshidratate, precum şi ardei, conservate în ulei de măsline şi scurse de ulei (păstraţi o parte din ulei pentru asezonare), măsline asortate, câteva roşii cherry tăiate pe jumătate, 1 căţel de usturoi, tăiat pe jumătate, frunze de busuioc proaspăt, parmezan, o pâine ciabatta şi imaginaţie cât cuprinde.

Puteţi pune ingredientele pe platou în orice fel doriţi, atâta timp cât vi se pare prezentabil. Puneţi majoritatea frunzelor de busuioc într-un mojar, împreună cu puţină sare şi zdrobiţi până cand devine o pastă, la care adăugaţi uleiul de măsline. Pasta o veţi folosi pentru asezonarea mozzarellei şi a legumelor.

Tăiaţi pâinea în două, prăjiţi-o într-un toaster sau pur şi simplu pe grill, după care frecaţi-o cu usturoiul şi adăugaţi puţin din uleiul de măsline aromat. Peste prosciutto adaugaţi parmezan ras şi serviţi cu frunze de busuioc decorative.

 

Tartă rapidă cu căpşune şi vanilie (4 porţii)

Măsurile sunt pentru 4 porţii, pentru că veţi vrea cu siguranţă o a doua porţie din acest desert delicios.

Pentru acest preparat rapid ai nevoie de 2 mâini de căpşune (şi câteva pentru decor), 1 lingură de zahar vanilat sau simplu, 125 ml de smântână dulce sau frişcă, 125 ml de iaurt natural fără grăsimi, 1 baton de vanilie, tăiat pe jumătate, 8 prajiturele mici (madeleines sau orice altceva găsiţi, îmbibate în rom sau limoncello), 400 gr cremă de ou şi frunze de mentă proaspete pentru decor.

Puneţi capşunele într-o tigaie, împreună cu zahărul şi ţineţi-le la loc mic până se înmoaie şi îşi lasă sucul. În smântână adăugaţi conţinutul batonului de vanilie şi amestecaţi împreună cu iaurtul. Puneţi câte 2 prăjiturele în pahare, adăugaţi sosul de căpşune, crema de ou si amestecul din smântână, vanilie şi iaurt, în straturi, apoi decoraţi cu căpşunele rămase şi frunzele de mentă.

 

Cocktail cu şampanie

Ai nevoie de 3-4 rodii, zahăr (opţional) şi o sticlă de şampanie sau Prosecco italian.

Tăiaţi rodiile pe jumătate şi goliţi conţinutul într-un bol, pe care îl puneţi într-un robot de bucătarie pentru 5-10 secunde. Treceţi-l printr-o sită pentru a obţine un suc de rodii.

Puneţi5 cmde suc de rodii în pahare şi adăugaţi şampania. Voila!

Pentru felul principal, încercaţi orice reţetă de paste vă este la îndemână şi cu care vă mândriţi (toate avem cate una, nu-i aşa?).

Tot ce vă rămâne de făcut este să aranjaţi masa festiv, după preferinţă, și sa puneţi CD-ul cu Frank Sinatra, lumânările parfumate şi, opţional, un obiect decorativ cu Turnul Eiffel, pentru a vă crea o atmosferă ca pe Champs Elysees, iar nu în ultimul rând, relaxaţi-vă şi uitaţi măcar pentru o seară de grijile cotidiene.

Laura Banciu

Sursă: http://www.jamieoliver.com/recipes/category/occasion/valentine-s-day#