Oamenii și hobby-urile lor ciudate

Plictiseală sau prea multă creativitate? Faceţi cunoştinţă cu unele dintre cele mai ciudate activităţi şi hobby-uri ciudate pe care oamenii le fac atunci când au o mulțime de timp liber.

 Sculptara în coji de ouă  Arta oului este una dintre cele mai timpurii forme de artă. Nu se găsește ceva fascinant despre forma oului, dar cuiva i-a venit ideea de a face artă din coaja acestuia.

Multe civilizaţii au considerat oul drept un simbol de fertilitate şi îl decorau ca parte a unor ritualuri. Dar omul modern încă este atras de artă cu ouă, poate și datorită fragilității acestuia și a provocării pe care o decorare minuțioasă o presupune.

Oricare ar fi motivul, sunt mulţi artişti din întreaga lume care vopsesc, decorează, chiar şi sculpteză forme în coji de ouă.

Pescuitul cu mâinile – este o tehnică de pescuit, practicată, de regulă, în sudul Statelor Unite. Având în vedere preocupările de siguranţă ale celor care practică, tehnica este ilegală în unele state.

Din 2002, pescuitul cu mâinile a fost legalizat în unsprezece state, uneori cu restricţii privind speciile sau dimensiunile de peşte, precum şi cu privire la metodele specifice care pot fi utilizate.

Riscul la care se expune o persoană este acela de a își pierde degetele din mușcături sau infecții, tăieturi superficiale și răni minore, înec etc.

Croșetatul de sâni – Deținătoarea de drept a acestui hobby ciudat este o bunicuță de peste 84 de ani din Marea Britanie. Sânii din lână, croșetați, ajung apoi în mâinile fiicei sale, Audrey Horncastle, asistentă medicală.

Ea spune că sânii de lână ajută la învățarea procesului de alăptare la proaspetele mămici.

În trei ani, bătrănica a croșetat peste 100 de perechi de sâni și susține că va croșeta în continuare, atât timp cât va putea.

Cosplay – sau joaca în timp ce se purtă un costum. Originar din Japonia (bază a multor fetişuri ciudate), în anii 1990. În Cosplay, o persoană creează un costum după un personaj din jocuri sau desene și își joacă rolul pe care el sau ea l-a ales, luând totodată atitudinea personajului, poziția acestuia, chiar şi stilul de voce.

Costumele folosite sunt de la personaje de animație, jocuri video, benzi desenate, chiar şi de televiziune şi filme.

Practic, cosplay-ul este modalitatea adulților de a se juca precum copiii, însă i-au dat un nume fantezist. Există chiar şi un summit mondial Cosplay ce are loc anual, unde altundeva decât în Japonia?! Pentru cei care vor să vadă live un cosplay, în ultimul weekend al acestei luni se va ține un festival dedicat artei japoneze, în Cluj-Napoca. Aici, cosplayul va fi la el acasă.

Colecționarea unghiilor – Acest hobby este chiar scârbos. Sunt de fapt oameni care colectează unghii de la mâini și de la picioare (sperăm că ale lor) şi de a le afişa ca un hobby. Vill Chatham, care a realizat chiar un site web dedicat colecției sale, a început această activitate în 1983 şi nu s-a mai oprit.

El a filmat un clip video pe You Tube despre hobby-ul său şi a publicat fotografii pe internet cu unghiile, pe care acesta le pune în gura lui, pe barba lui… ai prins ideea. Atenţie: nu vizitaţi site-ul său sau nu vizionați filme dacă aveși probleme cu stomacul.

Fotografierea părului după somn – Negse, un designer japonez, are un hobby destul de ciudat: fotografierea părului în fiecare dimineaţă. În ultimii 9 ani, acesta a făcut fotografii părului după ce s-a trezit și rezultatele le-a postat pe unul dintre site-urile sale. El spune că îi place să își spele părul și să meargă la culcare cu el ud pentru a produce cea mai bună frizură matinală.

Colecționarea prezervativelor – Indiferent dacă sunt folosite sau nu, acestea se colecționează în masă. Cineva a postat un video pe YouTube de colecționarea acestora (nefolosite), dar au fost, de asemenea, cazuri pretinse de oameni care au colecționat prezervative folosite şi nu doar pe ale lor.

Există o companie din China care produce benzi de păr din prezervative folosite. Nu este cel mai atractiv obiect pentru a-l pune în părul tău.

Alexandra Ghiță

Surse foto:

itsnotbadatall.com

greendiary.com