Noi tendințe primăvară/vară, în materie de pălării

Moda este parte a personalității noastre, este o cale distractivă prin care ne exprimăm identitatea. Pălăria este mai mult decât un accesoriu, pentru că purtarea ei comunică multe lucruri despre felul de a fi și despre exuberanța persoanei care o poartă.

Pe lângă protecția pe care o oferă în sezonul estival, pălăriile au devenit un accesoriu atât pentru plajă, cât și pentru ținutele urbane.

În timpul primăverii, mulţi vor urmări cele mai noi tendinţe în materie de pălării, pentru a îi proteja de soare, indiferent dacă sunt sau nu purtători notorii de pălării, ori dacă, pur și simplu, doresc să ţină pasul cu moda.

Cunoaşterea celor mai recente tendinţe este de mare ajutor, pentru a crea o ținută chic și elegantă.

Tendințele 2012 păstrează linia tradițională a acestui tip de accesorii, astfel că aveți libertatea să alegeți pălăria care vi se potrivește fizionomiei și personalitații voastră. Pălăriile sunt înalte sau joase, stil fedora, din paie sau cu bor lat.

Anul acesta, pălăriile vin în culori aprinse, de la roz țipător la galben neon. Și pălăriile din paie sunt, încă, în vogă.

Specifice anilor ’70, pălăriile din paie vă pot completa look-ul, fiind disponibile în tonuri interesante de albastru, galben și roșu coral.

O pălărie care este potrivită absolut oricărei fizionomii este pălăria cu bor lat sau floppy hat. Este perfectă pentru zilele de vară și chiar necesară, pentru plajă.

O altă opțiune este pălăria în stil fedora. Are o formă unisex care îi oferă o alură aparte și nu iese în evidență foarte mult.

Unul dintre stilurile care fac furori este stilul hipster, ce poate să fie completat cu pălăria de tip beanie. Acest stil este foarte popular și poate fi ușor asociat cu blugi şi un tricou.

Desigur, și culorile pastelate revin, la fel ca stilul retro și color block.

Noile colecții au readus în atenția publicului printurile florale, nuanţele pastelate şi combinaţiile de culori luminoase şi feminine color block, specifice anilor ’50.

Unii designeri preferă chipiuri în  stilul militar și pălării cu voaluri, în culori gingaș pastelate.

Imaginea unei femei sofisticate, dar totodată delicată și distractivă, s-a putut reface cu ajutorul pălăriilor inspirate din moda anilor ’40.

Stilului casual i se potrivesc pălăriile din rafie, ce oferă un aer feminin ținutei.

Există atât de multe pălării, de diferite dimensiuni, culori și texturi încât, cu siguranță, veți găsi ceva pe placul vostru. Merită să le purtați.

Alexandra Ghiță

Surse foto:

aliexpress.com

unionclothing.co.uk

fashiondesignscope.com

photo-dictionary.com