Te-ai gândit să devii faimos pe internet?

Există multe strategii prin care poți deveni faimos. Poți scrie un cântec, poți inventa o mașină a timpului sau poți apărea într-un talk-show televizat. Totuși, cea mai ușoară modalitate de a deveni faimos este să te remarci făcând ceea ce interesează cel mai mult și câștigând un public.

Doar uită-te în jurul tău și vei vedea câte persoane au devenit faimoase făcând ceea ce le plăcea: bucătari, atleți, muzicieni, artiști sau actori. Oricare ar fi interesele tale, nu uita că drumurile faimei și al succesului necesită mult antrenament, experiență și, nu în cele din urmă, persistență.

Andy Warhol, personalitatea a curentului Pop Art din Statele Unite, spunea în 1968 că „în viitor oricine va putea să fie faimos pentru 15 minute”, afirmație care corespunde vârstei de aur a Intenetului.

Este evident că dacă vrei să devii faimos prin intermediul Intenetului trebuie să știi mai mult decât să deschizi un laptop și să cauți ceva pe Google. Pune mâna pe niște cărți, stai online cât mai mult și practică HTML, mai ales în situația în care vrei să devii faimos cu ajutorul unui blog pe care vrei să publici.

Faima și ideea de a deveni faimos sunt noțiuni destul de evazive și nu atât de ușor de definit. Nu există o rețetă prin care poți să devii faimos, trebuie doar să îți concentrezi atenția pe ceea ce te avantajează, punându-ți în valoare doar aptitudinile.

Conturează ideea care te poate ajuta să devii faimos. Vrei să te remarci prin simplul fapt că ești  o persoană interesantă și grozavă, un bun cunoscător al tehnologiei sau cea mai populară persoană din social media?

Sau vrei să devii cunoscut prin a fi cel mai bun într-un anumit domeniu, precum cel mai bun blogger în moda, cel mai bun regizor de parodii SF sau cel mai bun fotograf din mediul online? Stabilește aria în care vrei să excelezi și încearcă să pliezi ideea ta pe formatul mediului online.

Un prim pas în găsirea unei idei prin intermediul căreia să devii faimos este cel de a învăța cât mai multe de la personele care au reușit să atragă atenția și să se remarce în mediul online prin promovarea lucrurilor pe care le-au făcut.

Youtube este o adevărată bază date de „celebrității ale Internetului” care se lasă pradă speranței că cineva de la Hollywood îi va descoperii și îi va ajuta să devină faimoși. Tot acolo pot fi găsiți bloggeri de renume, persoane foarte cunoscute pe Twitter sau pe Facebook.

Arunca o privire la traseul persoanelor care sunt renumite și care au adus mari contribuții mediului online: Venetian Princess (YouTube), Cris Pirillo (blogger pe tehnologie), Reg Saddler (@Zaibatsu pe Twitter), Jimmy Wales (Wikipedia), iJustine (virale video), Mark Zuckerberg (Facebook).

Dacă vrei să devii faimos, pregătește-te de muncă grea. Dacă tu crezi că va trebui să lucrezi doar o oră pe timp de noapte, iar în timpul zilei te poți relaxa, atunci nu ai adoptat cea mai bună strategie.

Trebuie să creezi în permanență ceva și, mai mult decât atât, trebuie să aduci ceva nou publicului tău.

Roata a fost invenată deja, ai grijă să inventezi tu altceva. Deși este greu la început de drum, nu îți pierde entuziasmul și devotamentul pentru ideea ta. Alături de  persistență și puțină răbdare vei vedea că lucrurile pot deveni mult mai interesante decât te-ai gândit vreodată.

Oricât de interesantă și bună este ideea ta, nimeni nu va afla de ea dacă nu o popularizezi. De aceea, încearcă să îți promovezi cât poți site-ul și să răspunzi publicului tău cât de  des posibil. Tratează site-ul tău ca și cum ar fi casa ta, dacă cineva sună la ușă, nu ezita să îi răspunzi.

Va trebui să fii foarte atent la ceea ce se spune despre tine în mediul online și ți-ar putea aduce prejudicii. Trebuie să fii pregătit și pentru anumite aspectele negative pe care faima le atrage după sine, printre cele mai puțin plăcute fiind lipsa vieții private. Cea mai bună modalitate prin care poți împedica acest lucru este cea de a nu da prea multe informații despre tine.

Înca mai vrei să fii faimos?

Ionela Văcaru

Surse foto:

joshrimer.com