Piept de pui cu dovlecel

Ingrediente:

– piept de pui (dezosat)

– dovlecei (mici)

– ulei de măsline

– rozmarin

– o lămâie

– busuioc

– pătrunjel

– sare

– piper

– ceapă

Timp de pregătire: 30 de minute.

Tai pieptul de pui în felii subţiri, pe care apoi le condimentezi cu rozmarin, sare şi piper. Lămâia se taie în două şi se decojeşte, o parte este tăiată în bucăţi mai mici iar pe cealaltă o laşi întreagă. În tigaie pui uleiul de măsline, îl laşi două minute la încins iar apoi adăugi ceapa tăiată rondele, cubuleţele de lămâie, dovleceii, usturoiul, busuiocul şi pătrunjelul.

După aproximativ 5 minute adaugi şi puiul. După încă 5 minute storci cealaltă jumătate de lămâie în tigaie. Coaja de lămâie se dă prin răzătoare şi se adaugă în tigaie. Tigaia se lasă pe foc aproximativ 15 minute. Poftă bună!

Cristina Mirzoi

Sursa foto:

foodnetwork.com