Profesionistul de azi: Marius Florea Vizante

Cu siguranță aproape oricine dintre noi a auzit de el. Este un nemaipomenit actor de comedie, dar în același timp poate sfâșia inima oricui îl vede performând într-o dramă. Probabil l-ați recunoscut din primele două propoziții, iar dacă nu ați reușit încă să-l identificați, vă ajutăm noi.

Marius Florea Vizante s-a născut la data de 12 august 1972 în Oradea şi este unul dintre cei mai buni actori români de comedie. A absolvit cursurile de teatru ale Universităţii de Artă Teatrală şi Film din Bucureşti în anul 1997. După ce a terminat facultatea a jucat la Teatrul Naţional Bucureşti în piese ca Moartea unui comis voiajor de Arthur Miller, O scrisoare pierdută şi în D’ale carnavalului. S-a transferat la Teatrul de Comedie unde a jucat în Audiţia de Aleksandr Galin (2004), în Avarul indrăgostit de Cristian Juncu (2005) şi în Ce formidabilă harababură! de Eugene Ionesco (2005).

Cât despre activitatea cinematografică, el a colaborat cu regizorul Nae Caranfil pentru E pericoloso sporgersi, Filantropica şi Restul e tăcere.

În ceea ce priveşte cariera sa teatrală, actorul mărturiseşte că la început i-a fost destul de greu, tinând cont că primul său examen de admitere la Universitatea de Artă Teatrală şi Film a fost un eşec. Dar a intrat la Hyperion la Teatru, unde a stat 3 ani. În 1994, cu ceva experienţă în teatru (juca deja la Teatrul de Comedie), actorul a dat din nou admitere la facultatea de stat şi a luat de data aceasta.  În ciuda promisiunii lui Lucian Ghiurcescu (director la Comedie) că îi va garanta un loc de muncă după ce termină facultatea, Vizante a considerat că nu este pregătit pentru acest lucru şi a urmat în continuare facultatea la stat.

Despre rolul său din Restul e tăcere (unde l-a interpretat pe Grig), actorul recunoaşte că s-a simţit flatat că Nae Caranfil a rescris rolul special pentru el. Scenariul original a fost făcul în anul 1988, când regizorul se afla în exil în Belgia, apoi în 1995 actorul a dat probă pentru rol şi a fost acceptat dar din păcate nu au fost suficiente fonduri pentru a face filmul.  După 12 ani acest lucru a fost posibil, timp în care regizorul a rescris scenariul pentru actor.

Momentan a terminat lucrul la filmul Closer to the Moon, făcut de un producător de la Hollywood, unde interpretează rolul unui comandant.

Saftiuc Anca

Sursă foto: www.adevarul.ro